Muzee erotice

Muzeul Erotic din Barcelona

Expune peste 800 de artefacte erotice care mai de care mai explicite. De departe cele mai interesante par a fi centurile de castitate sau telefonul erotic. Găseşti în galeriile barceloneze “clasicele” centuri pentru femei însă, surpriză, în epoca victoriană chiar şi bărbaţii foloseau această maşinărie destinată abstinenţei.

Numai în acest fel reuşeau să se facă acceptaţi de societate, căci în secolul al XIX-lea ştiinţă consideră că masturbarea este principala sursă a numeroase boli virale. Telefonul erotic este un punct de atracţie. Ai ocazia să asculţi înregistrări ale unor conversaţii erotice purtate prin telefon între anii 1992 şi 1997.

Sex Machines Museum din Praga

În Sex Machines Museum sunt expuse aproximativ 200 de instrumente sexuale provenite din toate zonele lumii. Unele au fost realizate pentru a îmbogăţi viaţă sexuală, altele pentru a o pipera. Dintre acestea îi putea vedea un vibromaseur cu manivelă, o oală cu oglindă pentru voyeuri şi un instrument electric împotrivă masturbării.

Muzeul erotic din Sankt Petersburg

Se pare că nici ruşii nu mai au inhibiţii. Muzeul lor erotic este absolut unic în lume. Îl găseşti într-un spital unde Centrul de Urologie al Academiei de Ştiinţe Ruse expune tot soiul de organe genitale. 10.000 de exponate genitale are “Prostată”. Cu mărimi de la imens până la minuscul. Păstrate frumos în borcane cu formol, produc interesul medicilor interesaţi de anomaliile organelor sexuale şi, poate, greaţă vizitatorilor.

Vedeta acestui muzeu este penisul lui Grigori Rasputin, cel prea cunoscut în timpul dinastiei Romanov. Când acesta a fost asasinat, i s-au tăiat “însemnele bărbăteşti” şi au fost puse la păstrat. Din 2004 ele joacă rolul de exponate în acest muzeu rusesc.