despre dragoste

(dragoste este  de mai multe feluri…dar tot dragoste ramane.)

          De-a lungul veacurilor, dragostea ca  emotie a fost glorificata în toate formele  de creatia umana , fie ea literatura, arta, muzica, cinema etc.  Există multe tipuri de dragoste, fie ea dragoste părintească, dragoste de  frate , dragoste divină,  prietenie, dragoste pentru propria persoana  sau chiar dragostea pentru mediul înconjurător sau patrie  în general, dar cand vorbim cel mai adesea  despre dragostea ne gandim la dragostea romantica.

            Dragostea dintre un bărbat şi o femeie este o emotie puternica care transcende orice vârstă, exprimatre, credinţă, religie sau bariere socio-economice. Este  starea de euforie, agitaţie, nopţi nedormite, fluturi în stomac, etc. Acestea  sunt doar câteva dintre semnalele care indică faptul  aţi fost muşcat  de  dragoste.In  interpretările mitologice dragostea se rezuma sub  formă de divinitate (Cupidon, Venus, Afrodita, Eros, etc.)

          In prezent , as indrazni sa caut o alta abordare a definitiei pe care o dam dragostei. Nu de alta dar s-au schimbat si vremurile si oamenii.