despre cum sa faceti faţă crizei economice .

Suntem cu totii afectati de criza economica. Dar cum putem face fata crizei economice fara sa fim doborati de aceasta? In primul rand trebuie sa avem in vedere o reevaluare si o reorganizare a finantelor personale printr-o  gestionare judicioasa a banilor nostri astfel incat sa facem fata cu brio efecteler crizei economice.Dupa cum bine stiti suntem in cea mai rea situatie economica de la marea criza economica din secolul trecut.Trebuie sa constientizam acest lucru si sa supravietuim pana cand economia se insanatoseste.Este usor sa intram in panica sub avalansa de vesti proaste pe care le aflam zilnic din programele de stiri si sub presiunea unui viitor incert. Este bine sa ne pastram calmul si sa analizam realitatea cu discernamant.

              In primul rand trebuie sa ramanem conectati la realitatile prezentului si sa fim la curent cu tot ceea ce se intampla in economie.Avem nevoie de informatii pentru a intelege ceea ce se intampla si a tine pasul cu  schimbarile social- economice actuale. Fara informatii nu putem lua cele mai bune decizii pentru viitorul nostru financiar.Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a supravietui crizei economice:

               Cheltuiti banii inteligent. Schimbativa obiceiurile in ceea ce priveste cumparaturile.Renuntati sa va mai beti cafeaua in oras. Cumparati produse cu discount.

Cheltuiti mai putin.Un astfel de lucru poate fi destul de simplu daca analizati cu atentie pe ce va cheltuiti banii. Intrebati-va daca aveti nevoie cu adevarat de toate produsele pe care obisnuiti sa le achizitionati in mod curent.Cu banii economisiti puteti sa va platiti facturile. In plina criza economica pentru a supravietui trebuie sa faceti sacrificii si sa ne descurcam cu ce avem la dispozitie.

                Daca aveti bani pusi deoparte intr-un cont nu-l desfintati . Consideratil o investitie pe termen lung chiar daca pietele financiare fluctueaza foarte mult in aceasta perioada . Pierderile de moment vor fi recuperate cand piata va reveni la normal.

              Diversificati-va investitiile. Nu puneti toate oualele intr-un cos! In cazul in care toate investitiile dumneavoastra sunt intr-un singur loc esti in pericol sa le pierzi pe toate in cazul in care piata se prabuseste. Alegeti acele tipuri de investitii mai putin riscante care au o crestere mai mica dar constant si ceea ce este foarte important sunt protejate de socurile pietei financiare.

                  În acelaşi timp , fiti creativi si gasiti modalitati noi de a castiga bani in plus fata de venitul actual  si de a sustine cheltuielile curent in timpul crizei economice.

                Cel mai rau lucru pe care il puteti face in aceasta perioada de grava criza economica este sa ignorati realitatea si sa credeti ca nu sunteti afectat.Analizati toate cheltuielile pe care le aveti si elaborati metode prin care sa le diminuati .

                   Luati in considerare si afacerile pe internet care pot genera venit pasiv. Cautati prin garaj, mansarda sau subsol si vindeti lucrurile de care nu mai aveti nevoie .

Este dificil in aceasta perioada de a identifica oportunitatile pietei dar aveti rabdare . Ele sunt prezente intotdeauna in piata . Nu trebuie sa profitati de ele atunci cand le identificati.

                   Este o perioada dificila pentru toata lumea. Somajul este in crestere , locurile de munca disponibile sunt din ce in ce mai greu de gasit si foarte multe firme dau faliment.Astfel de lucruri nu trebuie sa ne descurajeze. Asta este realitatea si trebuie sa o infruntam. Totul face parte dintr-un ciclu şi  economia isi va reveni.