Servicii de repatriere decedati international la cele mai inalte standarde

Cand un apropiat moare departe de tine, te simti vinovat ca nu ai fost alaturi de el, sa ii usurezi trecerea in necunoscut. Este foarte important ca o persoana de incredere, cunoscuta, sa ii spuna celui care este pe punctul de a muri ca totul va fi bine si prin prezenta ei sa alunge miraculos teama din suflet.
Sa il tina de mana si sa il mangaie pe frunte, cand chinurile mortii se dezlantuie este linistitor si pentru muribund si pentru apartinator. Stiu multi oameni care si-au manifestat dorinta sa nu fie singuri in fata mortii.
Oamenii sunt obligati sa se desparta si acest eveniment trist se cuvine sa decurga decent. Cand ni se ofera timp, ne luam la revedere, multumindu-ne reciproc pentru tot ce a fost. Cand moartea se produce intempensiv, avem grija ca defunctul sa fie tratat cu maxim respect si organizam riguros ceremonia de adio, chiar daca trupul neinsufletit se afla la mii de kilometri distanta de noi, supravietuitorii.
In acest mod ii respectam memoria si ne aratam iubirea fata de el.
In momentul in care viata s-a sfarsit, apartinatorul nu iese din scena, ci are rolul de protagonist, fiindca el trebuie sa organizeze ceremonia de adio, solicitand ajutorul firmelor specializate. Lucrurile par foarte complicate insa, cand libera circulatie a cetatenilor europeni este restrictionata de pandemie, cand cursele internationale nu decurg conform graficului si abia poti iesi in oras sau la cativa kilometri distanta de locuinta.
Cum sa te orientezi intr-o tara complet straina in care nu ai mai fost si sa organizezi ceea ce nu ai mai organizat, cand tristetea te copleseste? Sarcina ar fi imposibila, fiindca nu este vorba de aducerea acasa a unei simple cunostinte, ci de repatrierea cuiva drag, care a insemnat totul pentru tine.
In cazul repatrierii insa nu trebuie sa te deplasezi in tara unde a avut loc decesul, fiindca firma de pompe funebre actioneaza in locul tau, tinand cont de dorintele tale.
Esti in tara si primesti vestea trista a decesului unei persoane dragi, dar apeland la servicii de repatriere decedati international o echipa de specialisti va actiona in numele tau repede si bine.
Sunt oameni de omenie, iar tu poti sa stai linistit ca te vor reprezenta cu cinste si trupul decedatului va primi cele mai atente ingrijiri.
Este posibil ca tu sa fii cel mai puternic din familie si sa fie nevoie sa ii sustii pe ceilalti, deci sub nicio forma nu te poti duce in cautarea defunctului. Spiritul european se reflecta in legislatia funerara europeana, fiindca multe state vor sa te protejeze si nu accepta sa incredinteze trupul neinsufletit familiei, ci colaboreaza in exclusivitate cu firmele funerare care stiu ce au de facut si dispun si de resursele necesare respectarii prevederilor.
Tot ce ai de facut, daca te afli in aceasta situatie, este sa parcurgi urmatoarele etape:
Intri pe site-ul celei mai bune firme de pompe funebre care are vechime in organizarea repatrierilor si citesti informatiile. Este bine sa ramai lucid, puternic si sa stii si tu ca pentru a aduce mortul in tara este nevoie de: certificat de deces international, pasaport mortuar international si autorizatie de transport international. Multimea actelor necesare nu trebuie sa te sperie, fiindca intra in sarcina firmei de pompe funebre care se ocupa de repatriere.
Stai de vorba cu operatorul de serviciu si cere-i o oferta de pret. Vei constata ca stirile despre preturile astronomice ale repatrierilor sunt mituri. Costul total este calculat cu multa onestitate si intelegere. Gandeste-te ca el reflecta munca unei echipe care se ocupa de: obtinerea actelor, preluarea si pregatirea decedatului, punerea la dispozitie a celor doua sicrie, inscriptionarea crucii, sigilarea capacului, manipularea trupului neinsufletit si a setului de sicrie si transportul in tara cu masinile funerare care consuma mult combustibil, fiindca se parcurg mii de kilometri.
Resursele umane implicate in repatriere merita un salariu mare, fiindca munca lor este foarte grea, presupunand atat efort fizic, cat si psihic sau emotional. Nu este deloc confortabil sa manipulezi un trup lipsit de viata, sa il speli, sa il imbalsamezi si sa il imbraci!
Oamenii care lucreaza la firmele de pompe funebre au mereu in fata ochilor vulnerabilitatea umanitatii. In plus, ingrijirea trupului neinsufletit se realizeaza cu consumabile de calitate, iar pretul acestora este si el semnificatic. Injectia de conservare garantata 10 zile costa, cosmeticele de calitate cu care se realizeaza machiajul fetei costa si ele si exemplele pot continua.
Impreuna cu operatorul de servicii funerare pui la punct detaliile, fiindca in calitate de apartinator tu esti cel care: alege modelele de sicrie, precizeaza locul in care trebuie adus defunctul, solicita firmei sa se ocupe si de parastas sau de furnizarea obiectelor necesare pentru pastrarea traditiilor.
Te pregatesti si ii pregatesti pe cei din familie, sa il primiti cum se cuvine pe decedat la capela. Si acasa sunt multe de facut, ai de anuntat rudele care stau mai departe, prietenii de suflet, fiindca asa este corect ca toti cei care vor sa participe sa stie cand va avea lor tristul eveniment.
Pui la punct amenajarea locului de veci, apeland la alti specialisti sau rogi aceeasi firma sa se ocupe de monumentul funerar sau de constructia funerara. Este bine ca acestea sa fie facuta inainte de repatrierea decedatului.
Sa stii ca in momentul in care discuti cu operatorul de la firma de servicii funerare deja simti o mare usurare, fiindca nu te mai simti singur in incercarea dramatica si in organizarea evenimentelor, ci stii ca ai alaturi o echipa serioasa care a participat la organizarea a sute de repatrieri si de inmormantari.