Bookfest 2015 începe . PROGRAMUL COMPLET al evenimentelor

Bookfest 2015. A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va fi inaugurată astazi la ora 12.00, la Romexpo.

Bookfest 2015. Cele circa 200 de edituri prezente la Bookfest se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de cărți, dintre care câteva mii de titluri noi, și peste 300 de evenimente – ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

Publicul are acces gratuit la evenimente și lansări ale unor autori de renume, spațiu de joacă pentru copii dar și proiecții de filme și concerte.

Programul complet al evenimentelor este AICI.

Bookfest 2015. Cele mai importante personalități ale lumii culturale din România vor fi prezente la Bookfest 2015, făcând din această a zecea ediție a Salonului o adevărată sărbătoare a cărții și a culturii.

Bookfest 2015. Unul dintre cei mai așteptate volume este Primul pas, de Klaus Iohannis, care va fi disponibil la standul Curtea Veche Publishing încă din prima zi de Bookfest și va fi lansat de președintele României sâmbătă, 23 mai, de la ora 15. Primul pas este o cronică a campaniei electorale de anul trecut din perspectiva candidatului Klaus Iohannis, fiind a doua carte semnată de actualul președinte după Pas cu pas, bestsellerul absolut al anului 2014, care s-a vândut în 130.000 de exemplare.

Fostul președinte al României Traian Băsescu se numără printre protagoniștii volumului Cronică de Cotroceni, de Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial în perioada decembrie 2004 – martie 2007, și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Băsescu încă de când acesta era președintele PD. Cartea, publicată la editura Polirom, va fi lansată duminică, 24 mai, ora 12.

Bookfest 2015. Istoricul Lucian Boia prezintă la Bookfest cea mai nouă carte a sa, Cum s-a românizat România, apărută la editura Humanitas, volum în care Boia descrie cum s-a transformat etnic România concomitent cu desprinderea de valorile culturii occidentale, începând cu al Doilea Război Mondial și continuând cu perioada comunistă. Sâmbătă, de la ora 12, în standul Humanitas, Gabriel Liiceanu va provoca o discuție despre această carte cu Lucian Boia, care va oferi apoi autografe celor interesați.

Bookfest 2015. Supunere, de Michel Houellebecq, un roman care zguduie Occidentul, bestseller în Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Brazilia, Ungaria – va fi disponibil la standul Humanitas și va fi lansat la Bookfest sâmbătă 23 mai, la ora 14. Adevărat fenomen editorial, o carte ce a generat puternice controverse încă înainte de publicare, Supunere a apărut în ianuarie 2015 și a devenit în câteva zile bestseller în Franţa, Germania şi Italia.

sursa=http://www.b365.ro/bookfest-2015-incepe-miercuri-programul-complet-al-evenimentelor_230311.html