Fostul director al Teatrului Nottara: „La un cutremur mare, teatrul ar fi într-o situaţie dramatică”

Fost director al Teatrului „Nottara”, actorul Vladimir Găitan trage încă o dată un semnal de alarmă cu privire la problemele de structură a acestui imobil. Problemele sunt infirmate de directoarea instituţiei, Marinela Ţepuş.

 

Fost director al Teatrului „Nottara” la începutul anilor 2000, actorul Vladimir Găitan a tras până acum mai multe semnale de alarmă cu privire la fragilitatea structurii imobilului în cazul producerii unui cutremur, scrie ziarulring.ro.

„Eu am apelat atunci la Proiect Bucureşti. Mi-au adus, de la pensie, doi ingineri, doi oameni deosebiţi care fuseseră în comisiile de expertizare a clădirilor după cutremur. La Proiect Bucureşti există studii care s-au făcut după 1977, când fisurile erau proaspete. La «Nottara», grinda de deasupra scenei este fisurată la 45 de grade. Scrie negru pe alb, cu antetul Proiect Bucureşti. Deci lucrurile sunt dramatice din punctul meu de vedere”, a spus Vladimir Găitan.

Propunerea directorului de atunci al Teatrului „Nottara” de a se consolida clădirea a fost primită cu ostilitate de locatarii blocului în care se află şi instituţia. „Discuţia a fost, în primul rând, cu asociaţia de locatari. Ei m-au ameninţat cu proces, iar avocatul pe care l-am avut mi-a spus: «Vladimire, n-ai nicio şansă, ei sunt proprietari». Era proprietară şi o actriţă de-a mea, angajată la teatru, Ruxandra Sireteanu, Dumnezeu să o odihnească. Stătea undeva la etajul 7, avea un apartament. Mi-a spus clar: «Domnule director, eu nu sunt de acord să-mi intre ăia cu consolidările în casă!». Am şi demisionat din cauza acestei neputinţe a sistemului de a face ceva în legătură cu asta. Până la urmă, era vorba de voinţă politică”, a continuat artistul.

Actuala directoare a instituţiei, Marinela Ţepuş, este de părere că adevărul se află undeva la mijloc. „Sunt absolut convinsă că acest bloc se va dărâma odată cu toate clădirile Bucureştilor. Asta este opinia mea personală. Este şi motivul pentru care lucrez din 1994 în acest teatru. De asemenea, domnul Vladimir Găitan este actor, iar eu sunt teatrolog, deci orice v-am spune poate să fie marcat de imaginaţia fiecăruia dintre noi. În această clipă însă, adevărul cred că nu este nici de partea dlui Găitan, dar nici de partea celor foarte optimişti, care spun că bulina asta este pusă doar ca să fie pusă”, a declarat Marinela Ţepuş.

-sursa-http://www.b365.ro/fostul-director-al-teatrului-nottara-la-un-cutremur-mare-teatrul-ar-fi-intr-o-situatie-dramatica_226902.html