Crăciun Ţărănesc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român 19-21 decembrie 2014

Piața Țărănească şi Meşter(Eşti)! organizează în perioada 19-21 decembrie „Târgul CrăciunȚărănesc” în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român din Soș. Kiseleff nr.3, unde vă așteaptă de dimineața până seara, cu multe bunătăți și cadouri de sezon producători tradiţionali, meşteri populari, artisti şi colecţionari.

Craciun Taranesc la Muzeul National al Taranului Roman 19-21 decembrie 2014

Crăciun Ţărănesc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român 19-21 decembrie 2014
Foto: organizatorii

Veți putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, Cozonac Bujor, CozonacDomnesc, prăjituri tradiționale din Maramureș, Arad, vin fiert) dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine în 3 culori, covrigi, turtă dulce, varză cu mămăliguță sau fasole la ceaun, plăcinte moldovenești din Botoșani – poale-n brâu, plăcinte cu varză, plăcinte fel de fel cu mac, cu nucă, cu mere, cu dovleac, cu dulceață de vișine)

Terasa tradiţională dâmboviţeană se pregăteşte cu: sarmale de dulce şi de post, caltaboş, fasole la ceaun, grătare-încinse, mere coapte, vin fiert, lipii si mamaligă.

„Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artizani care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, pictură naivă, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii şi obiecte croşetate, obiecte din lemn, decoraţiuni pentru pomul de Crăciun realizate din materiale reciclabile şi multe altele.

Dacă vă e dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară vă invităm la o călătorie printre obiectele de antichități ţărăneşti şi nu numai( cufere, mobilier ţărănesc, ţesături din Moldova, Muscel, Banat, Suceava, tablouri, bijuteri, cărți, cărți poștale, patefoane, roţi de car, fuioare şi alte minunăţii).

Vă asteptăm cu drag, într-o lume aparte, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, din 19 până în 21 decembrie, la Crăciunul Ţărănesc!

– Sursa-