În ce stadiu este proiectul care prevede construirea unui mall în spatele Palatului Ştirbey

Proiectul imobiliar care prevede construirea unui centru comercial și a unui bloc de 7 etaje în spatele Palatului Stirbey de pe Calea Victoriei a fost discutat miercuri la Comisia Tehnică de Urbanism de la Primăria Capitalei. Inițiatorii au vrut să obțină avizul de urbanism.

Proiectul nu a fost aprobat, proiectantii urmand sa vina cu un alt proiect, in care in spatele palatului sa fie pastrata o parte din gradina, au precizat pentru hotnews.ro surse din cadrul Comisiei.

Potrivit proiectului prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, proprietarii doresc construirea unui bloc de 34 de metri inaltime la doar cativa metri in spatele Palatului Stirbey, monument istoric. Cele doua cladiri vor fi despartite doar de un atrium. Fatada acestui bloc, pe care se proiecteaza palatul, va fi inverzita. Constructia noua va fi dubla ca inaltime fata de palat. In plus, in spatele cladirii de locuinte, proiectul prevede construirea unui centru comercial cu cinci etaje plus patru nivele de parcare subterana, iar in spatele galeriilor comerciale, la strada Budisteanu, inca un bloc de locuinte mai mic. Inainte, pe acest teren erau gradinile palatului. Palatul Stirbey va fi restaurat si functionalizat, daca proiectul propus in spatele monumentului se va realiza.

Ministerul Culturii a dat in secret aviz pentru restaurarea palatului Stirbey pe 17 iulie 2013, iar pe 24 octombrie 2013 a dat unda verde proiectului imobiliar din spatele palatului. Acest proiect a starnit numeroase controverse, mai multi arhitecti si societatea civila considerand ca noile constructii propuse in spatele palatului, monument istoric, sunt prea inalte, iar gradina palatului este construita in totalitate.

sursa-http://www.b365.ro/