Gunoaie şi şobolani la metrou, într-o staţie aglomerată.

Miercuri, 16 iulie 2014, un călător a surprins mai multe imagini cu sacii de gunoaie lăsaţi de izbelişte pe peronul staţiei de metrou Piaţa Unirii 2. Tot, în această staţie, la aceeaşi oră, şi-a făcut apariţia şi un şobolan, care a ieşit dintr-un spaţiu tehnic al staţiei, după cum se poate observa în imaginile surprinse de călătorul respectiv şi transmise pe adresa redacţiei B365.ro.

Imaginile au fost surprinse de călătorul respectiv, care a vrut să rămână sub protecţia anonimatului, la ora 16.25, când traficul la metrou este în creştere.

Conducerea Metrorex spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza contestaţiilor depuse la cele două licitaţii, pentru curăţenie, şi respectiv, servicii de dezinsecţie şi deratizare, organizate de instituţie încă din iarna anului trecut. Potrivit directorului general al Metrorex, în prezent, instituţia nici nu beneficiază de servicii de deratizare.

Potrivit informaţiilor disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (S.E.A.P.), Metrorex a atribuit firmei Libro Events, prin cumpărare directă, două contracte, unul pentru servicii de colectare şi evacuare deşeuri şi igienizare grupuri sanitare, în valoare de 96.900 lei, şi unul pentru servicii de curăţenie spaţii publice, pe magistralele de metrou, în valoare de 108.000 lei. Cele două contracte au fost atribuite pe 8 aprilie 2014 şi au fost încheiate pentru o perioadă de trei luni.

sursa-mai multe pe http://www.b365.ro/gunoaie-si-sobolani-la-metrou-intr-o-statie-aglomerata-foto-si-video-cum-explica-metrorex-situatia_211898.html