Apa de la robinet din București conține cu mult sub limita europeană acceptată de nitrați, nitriți sau clor rezidual liber, arată analizele. Mai mult, apa este complet sigură pentru folosit la gătit, inclusiv pentru ciorbe.
Producători de apă îmbuteliată sancționați anterior pentru reclamă mincinoasă la produsul lor încearcă să inducă ideea că doar apa vândută în supermarketuri și hipermarketuri, la pet, este sănătoasă pentru consum. Mai mult, au apărut speculații conform cărora apa de la robinet folosită la gătirea de ciorbe devine periculoasă.
Cum se purifică apa de la robinet, în București
Apa de la robinetele bucureştenilor vine din Argeş dar şi din Damboviţa printr-un sistem ce dispune de aproape 2300 km de conducte principale si de 246 de km de apeducte. Trei uzine, de tratare şi de producţie a apei potabile, asigură necesarul zilnic: Uzina Roşu de lângă Chiajna, Uzina Crivina de lângă Bolintin-Vale şi, cea mai veche uzină de tratare a apei a Bucureştiului, Arcuda din Nord-Vest oraşului. Argeşul alimentează doar uzina Roşu şi Crivina. În cazul uzinei Roşu, de la gura de captare şi până în paharele bucureştenilor, apa străbate până la 30 de kilometri şi trece prin zeci de filtre şi procedee chimice.
La direcţia de producţie a apei potabile lucrează peste 200 de persoane care asigură un flux continuu catre rezervoarele de apă dispuse, în semicerc, în Sudul, Vestul şi Nordul Capitalei. De aici, prin reţeaua de distribuţie, incluzând conductele ce ating un diametru de până la doi metri, apa potabilă ajunge în casele bucureştenilor.
sursa-http://www.b365.ro/