F E S T I V U S

Zilele trecute am fost cu totii oripilati de gestul “politic” al doamnei deputat Aura Vasile care s-a sucit brusc şi, după ce a criticat scursurile de la UNPR, a declarat că ei de fapt îi place UNPR şi că se duce la ei. A doua zi s-a sucit suceala şi ne-a promis ca rămâne în PSD. Când o astfel de persoană pe care ai putea să o apreciezi pentru comportamentul de până acum din Parlament face aşa ceva, îţi mai dă una mică la gioale ca să îţi mai taie cheful de a urmări ce se întâmplă în viaţa politică. Cam aşa cum s-a întâmplat si cu datul la gioale de către Mona Muscă sau Bălăceanu Stolnici cand am aflat despre ei ce stiti ca am aflat. Morala e sucită.Ce poţi să mai zici? Cine intră pe o pagină de internet numită www.dacoromanica.ro nu are ce regreta. Cine a creat aceasta bibliotecă liberă online merită admiraţia noastră a tuturor. O comoară adevărată! În comoara asta vedem în “Documente privitoare la istoria românilor. Volumul 18 : Corespondenţă diplomatică şi rapoarte consulare franceze (1847-1851)” ceva similar gestului doamnei deputat. Adresa mai exacta a documentului este aici, pe dacoromanica.ro
Mitropolitul Neofit, printre capii guvernului revoluţionar de la 1848 de la Bucureşti are trei zile în care a semnat: 9, 11 şi 12 iulie 1848 (paginile 77-81 din publicaţie)

Suceala de la 11 iulie în raport cu 9 iulie e genială. Azi esti capul guvernului şi după două zile anunţi gă guvernul “rebel” a fugit şi cu bucurie anunţă că oştile liberatoare otomane vin în ţară. E cu tradiţia românească a “întoarcerii armelor”. Dar ce, e singurul popă are se suceşte? E o tradiţie, că şi Ioan Robu se jeleşte că i-a crescut un turn lângă catedrala Sf. Iosif dar nu prea zice ca el cu mânuţa lui sfântă i-a scris lui Caramitru o scrisoare în care-i dădea acordul pentru eliberarea avizului Ministerului Culturii. Şi nu oricum ci lăudând ideea turnului care ar arăta de oriunde din Bucureşti unde se află catedrala sa sfântă. Când zice însă chestia asta, afirmă imediat că a fost tras pe sfoară, că alţii l-au determinat să semneze, că l-au păcălit. Mortu’ e de vina – profesorul Cişmigiu adică. Un uriaş pe lângă un pigmeu ca “sfinţia sa”. Adică l-au păcălit şi pentru că aia – rechinii imobiliari – n-au vrut să-i dea în final gratuit locuri de parcare, un etaj întreg cu acces cu lift privat direct din parare. Aşa că s-a sucit şi el şi a afurisit clădirea. Dar asta târziu, când se săpa fundaţia căci “sfinţia sa” n-a avut grijă să le spună enoriaşilor de-acum 10 – 11 ani că se plănuia un turn acolo. Nu! Enoriaşii au aflat şi s-au umflat când deja se săpa la temelie … Da’ ştim că s-au sucit şi faţă de Ioana d’Arc, Giordano Bruno sau Galileo Galilei. Şi pentru că Inchiziţia propovăduia chestiunea cu “iubeşte-ti aproapele” într-un mod particular. Mai sunt şi suceli oarecum benigne (adică n-a murit nimeni încă) cum e cazul Mastodontului Neamului. Într-o machetă iniţială cred că au vrut să facă ceva ca la Vatican. Apoi s-au sucit şi au zis că de fapt vor mai multe mii de metri pătraţi şi au produs varianta 2. De bun gust.

Păi popii ăstia au inventat de-a lungul vremurilor poveştile pe care să le ascult eu din ce în ce mai agresat de toate chestiile conexe ataşate Crăciunului? Da! Bine, astea cu Moş Crăciun au acceptat-o tacit via consumerismul de care nu sunt nici ei străini (că doar protestanţii s-au pornit şi de la practica “indulgenţelor” – bani în avans pentru presupusa iertare de păcate şi pentru îmbuibarea popilor) că şi ei or bea Coca Cola din când în când. Şi eu sa mă uit în gura lor? De aceea m-a distrat copios episodul din Seinfeld în care ni s-a spus: “Happy Festivus for the rest of us!” De aceea nu fac urări de Craciun, nu dau mesaje pe telefon la toată lista cu “lumina”, “căldura” şi alte crapuri d’astea, nu citesc toate poezelele primite cu urări în versuri venite pe telefon doar pentru că eu, la rândul meu, mă aflu într-o listă de contacte a unui telefon care poate trimite mesajul multiplicat. Mă deprimă Crăciunul ca orice altă bucurie la comandă.  

Mişto Bahtalo Gerilă Kwanzaa! 

(asta este o urare care nu va fi pe deplin înţeleasă decât peste câţiva ani !)

Bibliografie Festivus:

http://en.wikipedia.org/wiki/Festivus
http://www.youtube.com/watch?v=7KIMRsTu12g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hN3-po2fNz8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=dFq0rHQkyNU&feature=related