Adopta o clasa – un program de responsabilitate sociala initiat de Asociatia InspirAction

adopta o clasa 4 asociatia inspiraction

Evolutia personala este un proces continuu. Incepe in copilarie si dureaza toata viata. Din acest motiv,  cel mai important este  sa sustinem copiii inca de la o varsta frageda, astfel incat aspiratiile, visele si planurile pe care le au sa nu se risipeasca in realitatea vietii de zi cu zi. 

InspirAction este o organizatie care isi aduce contributia ca tinerii sa devina adulti autonomi, cu o viata implinita si relatii armonioase cu persoanele din jur. Totodata, este o comunitate in care s-au adunat profesionisiti din domenii diverse care doresc sa isi aduca contributia pentru o lume mai buna. Prin intermediul programelor lansate pentru tineri, acestia reusesc sa creasca nivelul de incredere in ei si contribuie la o mai buna stare de bine a acestora. 

Prin intermediul acestor programe, tinerii sunt sustinuti si devin adulti constienti de puterea lor creatoare, ajungand astfel sa isi indeplineasca obiectivele mult mai usor. 

Asociatia InspirAction sustine copiii si tinerii de pretutindeni sa isi dezvolte adevaratul lor potential si sa castige increderea ca pot sa isi indeplineasca visele. 

adopta o clasa

Cum se diferentiaza Asociatia InspirAction? 

Organizatia demareaza in mod frecvent programe care pot contribui in mod real la dezvoltarea copiilor si tinerilor.  Programele sunt interactive si se pune accentul pe increderea si incurajarea fiecarui participant in actiunile sale, in a se descoperi si a se dezvolta pentru a deveni un o persoana capabila, sociabila si cu incredere in propriile forte. 

Prin parcurgerea programelor initiate de Asociatia InspirAction, copii si tinerii pot sa gaseasca beneficii in toate aspectele vietii. Programele initiate de organizatie au ca si beneficii imediate scaderea abandonului scolar, absenteismul si, la polul opus, dezvoltarea inteligenței emotionale a participantilor Programele sunt testate, iar rezultatele pot sa fie observate si masurate. 

De fapt, un specific al programelor Asociatiei InspirAction este implementarea unor programe de leadership testate si care genereaza rezultate masurabile. Programele de leadership pentru copii si tineri derulate sub umbrela Asociatiei InspirAction au la baza filosofia lui John Maxwell si livreaza rezultate masurabile. Astfel, copiii si si tinerii au nivel crescut, cuantificabil, al increderii in sine. 

Programe implementate de Asociatia InspirAction 

Cateva exemple de programe demarate de Asociatia InspirAction sunt ,,I Choose” (program de leadership creat de John Maxwell), ,,Slefuitor de viitor” (program de consiliere vocationala), ,,Stop Bullying” (program anti – violenta) sau ,,Super Hero” (program de inteligenta emotionala).  Au fost si vor fi implementate multe alte programe care vin in intampinarea problemelor cu care copii si tinerii se confrunta in diverse stadii ale vietii lor, iar programele vin ca o solutie in rezolvarea eficienta a acestora. 

Asociatia InspirAction are acoperire nationala, avand posibilitatea sa ajunga in zone geografice unde compania sponsor are operatiuni. Angajatii sponsor ai companiei pot sa participe activ in dezvoltarea acestor programe si sa isi aduca contributia in acest sens. 

adopta o clasa

Beneficiile care sunt obtinute de copii si tinerii care participa la astfel de programe

Rezultatele obtinute in demararea programelor InspirAction sunt masurabile si au inregistrat schimbari comportamentale notabile in randul participantilor. Insa, acestea nu sunt singurele beneficii care sunt obtinute de copii si tinerii care participa la programele initiate de organizatie. 

Copiii si tinerii devin mai constienti de resursele din interiorul lor, isi imbunatatesc relatiile cu persoanele din jur, creste increderea in ei, devin mai dispusi sa faca eforturi pentru ceea ce isi doresc, isi redefinesc prioritatile si invata sa isi foloseasca eficient timpul. 

Programele derulate in cadrul Asociatiei InspirAction sunt livrate de traineri si coach acreditati, iar asta face procesul mult mai facil pentr ucopiii si tinerii participanti.

Cum poti si tu contribui la dezvoltarea copiilor si tinerilor prin programele Asociatiei InspirAction?

Programele sunt mai mult decat benefice pentru comunitati pe termen lung, iar proiectul Adopta o Clasa poate sa fie sustinut si cu ajutorul persoanelor care doresc sa se implice in mod indirect, prin sponsorizari sau diverse actiuni. 

  Companiile sau persoanele care doresc sa se implice au mai multe variante: 

  • sustinere financiara prin redirectionarea gratuita a 20% din impozitul pe profit/venit
  • completarea formularului 230;
  • voluntariat (social media, branding, graphic design, content writing, fundraising,  etc.);
  • vizibilitate in mediul online, sfaturi si pareri transmise organizatiei;
  • distribuirea programelor si actiunilor organizatiei în social media si nu numai. 

Adopta o Clasa ste un proiect benefic pentru tineri si comunitatea din care ei fac parte. Acum poti sa iti aduci contributia, indiferent de cuantum sau implicare.  Pentru a dona sau cere informatii despre cum poti tu contribui, te invitam sa vizitezi pagina Doneaza. 

Ce zici, adopti o clasa?