Muzeul avortului

Muzeul Contracepţiei şi Avortului este relativ recent. S-a deschis în martie 2007, la Viena. Pentru că au înţeles că sexualitatea este parte din natura umană şi nu trebuie să fie un subiect tabu, austriecii expun toate modurile de contracepţie. Mai mult, în programa şcolară sunt incluse vizite obligatiorii la acest muzeu neobişnuit.

Chiar şi pentru ei există tabu-uri când vine vorba de avort. Prin acest muzeu, medicul ginecolog care l-a creat, Christian Fială, încearcă să prezinte oamenilor avortul nu că pe o soluţie pentru o problemă, ci că pe problemă în sine, încercând să îndepărteze chestiunea de biserică şi să o apropie de educaţie şi ştiinţă pentru a o putea rezolva.

Muzeul este împărţit în două săli. În prima, cea haioasă, se găsesc expuse tot felul de poveşti şi mituri despre contracepţie. Spre exemplu, tronează scris într-un articol de ziar că după ce aţi făcut sex, bărbatul poate să stea liniştit în pat însă femeia trebuie să se ridice imediat şi să alerge în cerc în jurul camerei de trei ori iar apoi să facă 10 genuflexiuni. Această metodă se pare că era, prin anul 1928, considerată o metodă sigură de contracepţie.

La fel era şi Coca-Cola. Pe lângă o băutură răcoritoare, era considerată şi un bun lichid de spălare după sex pentru a preveni sarcină. Pe lângă aceste două absurdităţi legate de contracepţie, se adaugă şi rujuri împotrivă sarcinii, pompe, sprayuri, cârlige, prezervative din cele mai ciudate materiale.