Muzee ciudate

Europa este renumită pentru peisaje minunate, muzee  şi clădiri încărcate de istorie, dar în acelaşi timp pot fi observate şi clădiri ciudate, tradiţii neobişnuite, diverse ciudăţenii. Acest lucru se întâmplă şi în cazul unor muzee mai puţin obişnuite care pot fi întâlnite de asemenea tot în Europa.

Muzeul Muştarului – Dijon, Franţa

Prezenţa lui la Dijon este oarecum firească, şi se spune că Sf Vincent, patronul viilor, are grijă şi de înţepătorul condiment. Muzeul dedicat celei mai cunoscute şi de succes mărfi din istoria orasului Dijon este interesant atât pentru informaţiile privind fabricarea şi vânzarea muştarului, cât şi pentru colecţia de reclame, afişe, documente, fotografii, acoperind sute de ani de istorie.

Muzeul Pantofului Salvator Ferragamo – Florenţa, Italia

Un alt muzeu ciudat, dedicat lui Salvatore Ferragamo, un celebru creator de încălţăminte care între 1920 – 1960 a realizat peste 10.000 de modele, devenind o adevărată legendă în branşă. În afara modelelor obişnuite, prezentate în frumosul palat florentin, aflat în posesia familiei, muzeul are în colecţii şi piese de rezistenţă : pantofii lui Audrey Hepburn, o pereche de sandale cu toc cui, din aur curat, care au aparţinut seducătoarei Marilyn Monroe, schiţe originale.

Muzeul Zgarzilor de Caine – Leeds Castle, Anglia

Ignorate de cei mai mulţi, dar atât de utile crescătorilor de câini, aceste accesorii din materiale diferite şi-au găsit aici cel mai bun loc pentru a-şi prezenta deloc neglijabila istorie, de la cele din piele la cele din argint, de la cele cu ţepi datând din secolul XVI şi destinate ogarilor de vânătoare la cele elegante, din platină, pentru câinii răsfăţati, în total peste 100 de modele diferite.

Muzeul Broaştei – Muchenstein, Elveţia

Cei care ajung în micuţul orăşel idilic vor descoperi cu surprindere că pare cotropit de broaşte. Sub formă de desene, sculpturi, suveniruri, picturi, decoraţiuni, broaştele sunt peste tot în Muzeul Broaştei din oraş, unde veţi găsi cele mai diverse şi mai ciudate exponate având ca eroi broaştele. Începând din 1981 proprietarii muzeului au adunat tot ce s-a putut legat de subiect, si au până acum peste 10.000 de exponate. Suficient pentru ca muzeul sa fie inclus în Cartea Recordurilor Guiness. Muzeul este deschis în prima sâmbătă a fiecarei luni.