Reprezintă produsul în sine, dar şi acţiunea prin care are loc exfolierea pielii şi eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa epidermei. Gomajul este recomandat pentru oferirea unui aspect delicat şi neted întregului tău corp.
Gomajul ajută pielea sa se înnoiască, fiind favorizată apariţia celulelor noi care au un rol important în strălucirea pielii şi în culoarea naturală si mai ales sănătoasă a acesteia. Cu timpul, exfolierea pielii începe să se realizeze în acelaşi timp cu înnoirea celulară, adică mai lent. Este considerat, de asemenea, un mod eficient de detoxifiere, prin gomaj toxinele fiind eliminate prin transpiraţie.
Gomajul se realizeaza pe pielea umedă, fără mişcări puternice şi fără a insista în zonele iritate sau cu leziuni de la diferite afecţiuni, precum acnee sau psoriazis.
Se recomandă să fie făcut în mod regulat, pe tot parcursul anului. O dată pe săptămână este mai mult decât suficient, dacă acordaţi foarte mare atenţie îngrijirii dumneavoastră.
Gomajul s-a dovedit a fi foarte benefic pentru persoanele care au probleme cu părul care creşte pe sub piele şi care poate provoca inflamaţii.
În ceea ce priveşte produsul de tip gomaj pe care să îl folosiţi, aici este o problemă de preferinţă şi de tipul de piele. Pielea sensibilă, uşor de iritat, preferă produsele delicate. Formate mai ales din bobiţe fine şi nu din particule abrazive, produsele pentru pielea sensibila se aplică întotdeauna pe pielea umedă după duş. Gomajul mai dur, format din bobiţe mai mari, mai ales pe bază de sare sau zahăr, sunt rezervate zonelor mai groase şi trebuie folosite cu grijă, căci se riscă fragilizarea ţesuturilor epidermei.
Gomajul nu este dăunător organismului, însă nici nu trebuie să exageraţi cu folosirea acestor produse. Dacă doriţi să vă expuneţi la soare evitaţi aplicarea gomajului şi nu uitaţi să vă cremuiţi bine după gomaj.
Exfolierea antrenează celule care poate nu cad imediat, ceea ce usucî pielea. De aceea este recomandat să vă hidrataţi bine imediat după gomaj.