Părul strălucitor şi mătăsos este visul oricărei femei, iar frumuseţea acestuia de multe ori costa enorm şi necesită şedinţe nesfârşite la saloane.
Însă, natura îţi oferă alternative eficiente pentru un păr de invidiat:
1. Gălbenuş de ou – pentru păr deteriorat
Pentru părul distrus de vopsire şi de uscările frecvente, poţi să faci o mască din gălbenuş de ou, pe care o aplici pe toată lungimea părului umed. Laşi masca să acţioneze 10 minute, după care clăteşti bine părul cu apă caldă.
2. Brusturele – previne căderea părului
Încearcă decoctul de brusture, pe care îl poţi prepara din trei linguri de rădăcină de plantă, la jumătate de litru de apă. Fierbi amestecul timp de 30 de minute, după care îl aplici şi masezi pielea capului, de două ori pe zi (dimineaţa şi seara), fără să mai clăteşti.
3. Mesteacănul – regenerant
Pentru o regenerare mai rapidă, este indicată infuzia de mesteacăn. O poţi prepara din 2-3 linguri defrunze, adăugate în jumătate de litru de apă. Cu aproximativ 50 ml de infuzie, îţi masezi rădăcina părului, de 2-3 ori pe zi.
4. Zeama de lămâie – te scapă de mătreaţă
Pentru a ,,alunga” mătreaţa, pune în jumătate de litru de apă călduţă două linguri de zeamă de lămâie, după care îţi clăteşti bine părul.
5. Uleiurile redau strălucirea
În jumătate de litru de apă, adaugă 5 picături de ulei de rozmarin, 5 picături de ulei de levănţică şi 5 de ulei de lămâie. Aplică loţiunea după fiecare spălare pe părul umed şi apoi clăteşte-ţi bine părul.
6. Ceaiul negru – vopseşte părul natural
Cu ajutorul infuziei de ceai negru, părul blond va căpăta o nuanţă mai închisă, iar cel castaniu, o culoare arămie.
Dacă preferi o culoare mai închisă, cojile de nucă te vor ajuta să obţii culoarea dorită, iar pentru nuanţa de blond, foloseşte infuzia de muşeţel.