despre atacurile de panica.

            Nu aveti adeseor palpitatii bruste, ameteli transpirati excesiv simtiti nevoia de a fugi departe de tot ce vi se intampla sau camera in care va aflati este prea mica si zidurile ei va strivesc atunci cand sunteti intro situatie neplacuta sau aveti vreun conflict cu cineva?

         Ceea ce simtiti poate fi un atac de panica.Atacul de panica se intampla mai ales din cauza anxietatii sau a fobiilor . Un atac de panica se poate intampla oricui  ,putand fi cauzat de teama de a zbura cu avionul , de teama de socializare cu oameni necunoscuti, de frica de a vorbi in public , sau din orice altfel de eveniment. Un fost coleg  si un bun prieten suferea de atacuri de panica.Imi amintesc cu cata groaza venea la locul de munca gandindu-se ca are de –a face cu un sef groaznic.Chiar si un banal e-mail de la seful lui ii provoca un atac de panica .

              Atacurile de panica ii subrezise sanatatea . Devenise peste masura de nervos si chiar agresiv cand venea vorba de problemele de serviciu.Era obsedat sa gaseasca solutii prin care sa scape de problemele de sanatate.Asa ca pentru a se linisti recurgea adesea la calmante. La sfaturile si insistentele prietenilor a constientizat ce are si a inceput sa studieze simptomatologia specifica atacurilor de panica . S-a mai linistit cand a aflat ca o multime de oameni sufera atacuri de panica dar mai ales ca acestea se pot evita.

           Cu totii suntem expusi la a  suferi un atac de panica. Nu este deloc placut dar se poate trece peste o astfel de situatie prin tehnici de autocontrol . Pentru inceput aveti nevoie sa analizati mental cand si ce va produce starea de panica.Cunoscand dar si intelegand situatiile si momentele cand starea de panica se declanseaza va ajuta sa evitati astfel de situatii .

         Exercitiile de relaxare sunt oreprezinta o modalitate foarte eficienta in a va ajuta sa gestionati atacurile de panica.Astfel cu ajutorul exercitiilor de relaxare veti scapa de tensiunea acumulata in muschi si veti avea o minte limpede putand controla mai usor actiunile si emotiile.

         Cand reusiti sa va controlati mintea ,puteti sa va controla anxietatea si temerile in mod eficient .Avand posibilitatea sa cunoasteti si sa gestionati momentele cand atacurile de panica se declanseaza  mintea dumneavoastra va putea sa le stopeze.

          O gandire pozitiva si o abordare lucida a situatiilor dificile va vor aduce rezultate pozitive.Nu lasati panica sa va controleze viata si bucurativa de viata cu provocarile ei mai mult sau mai putin placute.Atacurile de panica nu rezolva problemele dimpotriva va aduce numai probleme.