Cum ieri am fost anuntati ca Hungry Mole aniverseaza trei ani de blog cu „Simply Bucharest” , m-am gandit ca postarea de fata se impune. In onoarea acestui moment festiv, am gandit un articol „a la Hungry Mole”.
Va prezint placintele (cutiile ca placintele le-am infulecat de mult) de la Chisinau la care-mi ramasese gandul, de cand mancasem ceva asemanator la „La Taifas”, un local din Chisinau destul de faimos. Sunt foarte bune cele cu varza murata, cu branza de vaci si verdeata dar si cele cu mere. De data asta am luat la pachet aceste sortimente, de la firma „La placinte” din bd. Stefan cel Mare si Sfant pentru ca mi s-a spus ca sunt mai ieftine si erau oricum mai aproape. Cred ca cele de la „La Taifas” erau totusi mai savuroase dar poate doar imi joaca memoria feste ori eram eu atunci mai flamand. Poate mi s-au parut mai bune si pentru ca atunci aveam si cuvenitul vin alaturi …
Revin si va arat cum va puteti aduce acasa cateva portii. Ca orice pizzerie, „La placinte” are si cutii dedicate pe care, mult mai bine decat la noi acasa, le poti lua intr-o punga speciala, cu portiuni pretaiate in asa fel incat sa poti pune cutiile teanc in ea.
Nu vreau sa uit sa va recomand sa intrati in acest magazin, foarte aproape, ce poarta numele „Ciocoville” si unde gasesti tot ce-ti trebuie in materie de bomboane locale. Tinta mea erau bomboanele cu lapte de pasare de la „Bucuria” insa am luat si niste jeleuri foarte bune, cum nu mai mancasem de mult, in forma de jumatati de feliute de lamaii si portocale.
Data viitoare am sa iau mai multe ca se pare ca nu ai restrictii la vama asa cum e la capitolul tigari, pe care nu le poti trece cu voie decat in cel mult doua pachete.
La multe postari HM ! (daca raspunde inseamna ca inca ma mai citeste 🙂 )