despre parteneri

            Cum procedezi cand esti obligat sa iti gasesti un partener intrun proiect? Cum reusesti sa il gasesti? Este o sarcina dificila si delicata. Din momentul in care intalnesti o persoana care este un potential partener iincepeti sa construiti o relatie care iti da posibilitatea sa sa stii daca ai facut o alegere corecta sau nu. Am sintetizat cateva aspecte  consider folositoare pentru inceputul unui parteneriat:

            Fiti sinceri si consecventi.Adeseori pentru a impresiona  sau  obligati de situatia in care se afla , oamenii tind sa faca declaratii care nu corespund realitatii(uneori mint de-a dreptul) oferind din lipsa de informatii sau pentru ca uita detalii incorecte despre proiect. Din pacate tot ce comunicam conteaza intrun parteneriat care se doreste a fi solid si de succes. Mai cu seama ca adevarul iese la iveala si vei fi pus intro situatie mai mult decat jenanta care iti va afecta credibilitatea in ochii partenerului tau.

           Nu spun minciuni, mai ales cele care pot fi verificate în cele din urmă. Daca nu va amintiti ceva nu faceti afirmatii de dragul conversatiei mai cu seama ca pot exista alte persoane care pot da o alta versiune aceluiasi eveniment. O astfel de situatie poate de asemenea sa afecteze serios credibilitatea ta.

           Comunicati in mod clar. In cadrul unui parteneriat este obligatoriu sa comunicati in mod clar chiar daca iti place sau iti displace sa faci acest lucru cu alte persoane.

Trebuie sa stii intotdeauna ce vrei. Poti sa faci o lista cu criteriile pe care le doresti de la un viitor partener inclusiv cu cele care exclud orice posibilitate de colaborare. Daca nu ai o asemenea lista si va aflati intrun parteneriat ar fi bine sa iti intocmesti lista pentru a avea o imagine clara a relatiei actuale cu avantajele si dezavantajele ei.

          Nu te implica mai mult decat este cazul. Exista o linie insesizabila intre implicare si si supraimplicare. Cand te implici prea mult , partenerul tau ar putea interpreta in mod gresit si astfel pot aparea neintelegeri .

          Renunta la egoism si la a fi in centrul atentiei.

         Asteptati-va si la dezamagiri. Nimeni nu este perfect. In viata dar si intrun parteneriat nu ies lucrurile cum ati dorit cu conditia in care v-ati dorit lucruri rezonabile .Atunci cand asteptarile sunt greu sau imposibil de atins dezamagirile sunt pe masura.

Iar pentru  final ,de ce nu , bucurati-va de beneficiile unui  parteneriat pentru ca este o experienta utila ,indiferent de rezultatele obtinute , si de pe urma careia avem de invatat.