Am intarziat la munca(m-am trezit tarziu) si grabindu-ma sa plec am varsat cafea pe covor. Incercand sa curat mizeria facuta si sa salvez covorul de o pata mare si urata am scotocit in debara dupa ceva produse ajutatoare am facut o dezordine de nedescris ceea ce m-a convins ca este o pierdere de timp sa le pun la loc fiind presat de timp.
Am reusit sa-mi curat covorul (din fericire) , lăsând în spate o dezordine de nedescris , si bineanteles ca am ajuns cu intarziere la locul meu de muncă. Până acum v-ati facut o idee despre cum a inceput ziua -cu o criza de timp . Aceste mici intamplari sunt tipice pentru ce se întâmplă în viaţa mea.
Pentru astfel de situatii trebuie sa fim pregătiti pentru crizele mai mari sau mai mici de zi cu zi si care se intampla în viaţa noastră. Cum puteţi evita stresul provocat de astfel de probleme cauzate chiar şi de noi insine ?
Primul lucru care îmi vine în minte este trezitul devreme. Daca te trezesti devreme ai timp pentru a rezolva bine toate activităţile de rutină, fără graba. Asta ar însemna, în cazul în care ceva nu merge bine, din moment ce nu te grabesti sa poti sa le rezolvi in timp util sa fara sa fi presat de timp . Deci, indiferent de cate ore de somn ai la dispozitie impune ca regulă să te trezeşti la aceiasi ora zi cu zi. Cu o astfel de practică, dupa câteva zile , corpul tau se va obisnui cu un astfel de program.Aceasta nu exclude posibilitatea de ca un somn insuficient sa să nu dea corpului orele de somn necesare.
Organizaţi-vă gândurile, sarcinile şi stabilitiva un plan concret pentru ziua care tocmai incepe . Când aveţi un plan iar activităţile dvs. sunt organizate, nu va trebui să vă faceţi griji despre cum şi când iti rezolvi problemele. Dacă aveti posibilitatea sa va planificati ziua următoare în avans, vă va scuti de stresul de a face lucrurile în grabă, în dimineaţa urmatoare . Cand avem parte de intamplari neprevazute intram in panica sau devanim stresati.
Este bine sa menţinem o perspectivă pozitivă asupra vietii şi să începem ziua cu un zambet mare, luminos.