Surse de microbi pe care nu le putem evita: dar cum reducem riscurile?

Se estimeaza ca in prezent cinci milioane de miliarde de bacterii populeaza Pamantul. Astfel, ideea de a ne izola complet de bacteriile daunatoare este o simpla utopie. Zilnic intram in contact, in mod inevitabil, cu zeci de suprafete pe care se afla bacterii cu potential sa ne afecteze sanatatea. Deci ce putem face pentru a ne feri de boli, fara a ne afecta insa stilul de viata? Ei bine, cunosterea celor mai „periculoase” surse de infectie cu care intram frecvent in contact, masurile simple de igiena si un sistem imunitar puternic par a fi solutia.

Barele de acces si de sustinere din mijloacele de transport in comun

Care sunt riscurile? Din cauza fluxului imens de persoane, barele aparatelor de acces la metrou constituie una dintre principalele surse de transmitere a bolilor. Insa cu siguranta, nu vom putea renunta pe deplin la acest mijloc de transport, mai ales ca barele de sustinere din celelalte mijloacele de transport in comun pun acelasi pericol.

Cum le contracaram? Din fericire, riscul de contaminare este crescut doar in cazul in care avem o rana deschisa pe mana cu care atingem aceste bare. Daca nu este cazul, ne putem feri de infectii daca evitam sa ne atingem fata si daca imediat ce am coborat din mijlocul de transport folosim un dezinfectant pentru maini.

Mai mult, pe MedicpentruTine.ro: http://medicpentrutine.ro/-Surse-de-microbi-pe-care-nu-le-putem-evita-dar-cum-reducem-riscurile-1170.html