despre relatii

 
Nici un om nu este singur   spune un vechi citat. Ca fiinte umane chiar daca o recunoastem sau nu suntem dependenti unii de altii pentru satisfacerea nevoilor noastre.Prin urmare este foarte important pentru fiecare dintre noi sa mentinem relatii cat mai armonioase cu un numar cat mai mare de oameni.Dar a mentine relatii armonioase si cat mai stabile este o sarcina mai dificila decat se poate crede.Cum putem ajunge sa avem in jurul nostru cat mai multi prieteni? O astfel de situati nu este o chestiune ce tine de bani. Nu poti plati  , chiar daca uneori te amagesti , oamenii pentru a avea relatii de amicitie sau prietenie cu tine. Prietenia este o stare ce tine de legatura emotionala dintre oameni si de intelegere reciproca.

O relatie se construieste greu si in timp . De aceea existe cinci reguli de aur pentru a construi o relatie de lunga durata.Asculta  cu atentie ce spun oamenii. In acest context ascultarea nu inseamna pur si simplu sa-i auzi  pe cei din jurul tau pur si simplu.Inseamna sa ii asculti cu adevarat . Sa presupunem ca va aflati la petrecerea unui prieten unde se afla mai multi invitati pe care nu ii cunosti. Cine stie daca unul dintre ei nu se dovedeste a fi un potential client , un viitor bun prieten sau chiar sotul/ sotia dumneavoastra. Nu trebuie sa faci decat sa asculti cu atentie discutiile ce se poarta pentru ai cunoaste mai bine.

Fi-ti expresiv si lipsit de inhibitii. Straduiti-va sa nu fi-ti timizi la intalnirile la care participati.Incercati sa aveti puncte de vedere pertinente cu privire la subiectele ce se discuta si oferiti  sfaturi si solutii pentru problemele cu care se confrunta alti oameni .Exprimativa ideile intr-un mod cat mai simplu si usor de inteles in asa mod incat ceea ce doriti sa transmiteti sa nu fie interpretat gresit.Astfel cineva care este compatibil cu felul tau de afi sau iti impartaseste modul in care gandesti iti poate deveni prieten.

Utilizati cu inteligenta tehnologia. Noile descoperiri tehnologice ne-a schimbat  complet stilul de viata. Ceea ce , in secolul trecut dura saptamani sau luni de zile , in zilele noastre se poate face in termen de secunde. Folosind internetul atunci cand doresti sa legi noi prietenii este o idee excelenta in special folosind retelele de socializare  actuale , cea mai mare notorietate fiind atribuita retelei Facebook. Pentru un utilizator normal al retelelor de socializare puteti sa va regasiti vechii colegi de scoala sau sa legati noi prietenii cu oameni care sunt compatibili cu felul dumneavoastra de a fi. In urma cu cateva decenii foloseam scrisorile sau telegramele.  Acum totul se petrece instant in mediul online.

Inainte de a judeca oamenii , informeaza-te. Nu uita ca prima impresie poate fi inselatoare asa cum nu trebuie sa judeci o carte dupa coperti cand cunosti un om. Aceste doua idei sunt suta la suta adevarate. O persoana frumoasa fizic si foarte sociabila in aparenta poate fi in viata reala o adevarata fiara. Pe de alta parte care la prima vedere nu iese in evidenta cu nimic deosebit poate fi in realitate inzestrata cu calitati deosebite odata ce ai avut rabdare sa o cunosti mai bine.Deci este bine sa nu judecam oamenii dupa infatisare ci dupa caracterul lor. Astfel dupa cum experienta fiecaruia din noi ne-a demonstrat , trebuie sa avem rabdare cand dorim sa construim o relatie sau o adevarata prietenie , deoarece sunt greu de intalnit astfel de situatii intr-o lume tot mai insingurata si egoista.

Fii intelegator cu cei din preajma ta. Nu adopta o pozitie rigida cu oamenii pe care ii cunosti. Este bine sa dovediti flexibilitate in relatiile interumane. Incercati sa judecati un subiect si sa il intelegeti si din perspectiva celuilalt. Iarta , cu totii putem gresi si nu fii razbunator. Mai presus de toate adevarurile unei prietenii trebuie sa stiti ca vor exista intotdeauna trasaturi ale personalitatii care pot sa nu va placa .Asa ca este important pentru a intelege o prientenie si a o salva adeseori ca trebuie sa trecem cu vederea acele aspecte care sunt enervante . Nimeni nu este perfect asa ca si prietenii tai te inteleg si te accepta asa cum esti .