Stiati ca…

– Gara de Nord a aparut in 1872, odata cu traseul Bucuresti – Ploiesti. Dimbovita a fost si ea amenajata pentru prima data prin 1880, iar doi ani mai tirziu surpriza! se introudce si lumina electrica. Intre 1885 si 1893 au aparut: Gradina Botanica, Ateneul Roman, Palatul Cotroceni si Foisorul de Foc – de unde pompierii observau incendiile din oras. Fusese inaugurata si prima centrala telefonica, cu 5 abonati .

– prima gara a Bucurestiului a fost Gara Filaret, de unde se putea merge cu trenul la Giurgiu (era singura ruta de cale ferata). Prima Universitate a fost construita in 1869: Universitatea Bucuresti. Prima linie de tramvai tras de cai a circulat pe traseul (dupa numele de azi): Gara de Nord – Calea Grivitei – Luterana – TNB – Pta. Sf Gheorghe. Acest gen de tramvaie a fost folosit chiar pina in 1929, cind au fost retrase din circulatie.

– 1909 e anului aducerii din Germania, a primului automobil electric. Era folosit pentru transportul marfurilor.

 – Palatul Telefoanelor este construit in 1933 si arata cam la fel cu ce stim noi. Deja se trecuse la centrale telefonice automate. Arcul de Triumf a fost construit din beton intre 1935 si 1936 (varianta initiala era din lemn) si era dedicat victimelor primului razboi mondial.

– Pavilionul Televiziunii – ceea ce avea sa fie TVR – a fost inaltat in 1938 in Herastrau. Oamenii puteau sa isi transmita vocea si imaginea pe un ecran, contra cost, probabil pentru a scoate investitia in aparatura Phillips de “ultima generatie”.