Cum cauti un psihoterapeut bun in Bucuresti?

Noua realitate in care traim vine in fiecare zi cu noi provocari si probleme, printre care ne este tot mai greu sa ne echilibram si sa ne gasim un rost. Interactiunile umane limitate de restrictii si panica indusa de datele oferite de canalale de stiri, ne fac sa percepem mult mai dramatic trairea in prezent. In aceste conditii, pentru a ne adapta mai repede si a face fata mai bine momentului, dar si pentru a rezolva traume si psihoze mai vechi, cel mai sigur este sa cauti un psihotetapeut.

De ce sa caut un psihoterapeut?

Sunt foarte multe persoane care, desi se gasesc intr-o situatie disperata, in care mintea este complet tulburata si sunt tot mai nesigure pe orice decizie sau actiune, refuza sa isi recunoasca problemele. Cred ca prin forte proprii, o data cu trecerea timpul, gratie introspectiei si ajutorului celorlalti, lucrurile se rezolva de la sine. In realitate insa, din cauza lipsei de sfaturi avizate si de consecventa, problemele persista si chiar se agraveaza in timp. 

Primul pas pentru a face o schimbare in bine este acela de a recunoaște problema și de a o acceptata. Abia apoi se poate trece la o terapie care sa producă rezultate. 

In definitiv, nu trebuie sa fie vorba despre o problema foarte grava pentru a alege sa cauti un psihoterapeut. Un mic moment de respiro si de autoevaluare ghidata de un specialist, poate fi extrem de util pentru linistea personala  din viata de zi cu zi.

Lucrurile sunt cu siguranta mult mai complicate in cazul persoanelor care sufera de tulburatri comportamentale si stari de depresie sau anxietate avansate. In astfel de cazuri, nevoia de a spune ‘caut un specialist” este un adevarat SOS.

Cum sa cauti un psihoterapeut in Bucuresti?

Atunci cand ai constientizat o problema si vrei să gasesti o metoda terapeutica pentru a trece peste ea, cu siguranta urmatoarea etapa va fi aceea de a cauta un psihoterapeut potrivit. Noi, oamenii, avem anumite asteptari si afinitati personale si vrem sa stim daca persoana aleasa pentru un tratament psihologic este una in care avem incredere si cu care putem interactiona cat mai eficient.

Astfel, pentru a lua o decizie buna, in alegerea unui psihoterapeut recomandam:

  • sa faci o mica cercetare de piata in privinta metodelor de terapie disponibile pentru problema ta;
  • sa apelezi la un pshioterapeut recomandat de o persoana care a beneficiat de serviciile acestuia;
  • sa cauti un psihoterapeut cu experinta in aplicarea metodei de trapie aleasa;
  • sa optezi pentru un pshiholog cu rezultate in domeniul sau de activitate.
  • sa alegi o persona cu care sa ai o comunicare cat mai buna;
  • sa optezi pentru un psihoterapeut care iti este aproape si care raspunde bine chiar si la situatii de urgenta.

Fie ca alegi un pshihoterapeut cunoscut sau mai puțin cunoscut, de pe internet sau de langa casa ta, care poate face terapie in cabinet sau online, cel mai important aspect este sa alegi o persoana care iti place si cu care simti de la o sedinta la alta ca terapia da roade.