CREMA SUPEROXIDANTĂ BUDWIG

În urma multor solicitări din ultima perioadă ce cuprindeau şi întrebări referitoare la CREMA SUPEROXIDANTĂ BUDWIG ( aliment care se găseşte destul de mult printre prescripţiile mele dietetice) am hotărât să scriu un articol mai cuprinzător despre prepararea, calităţile nutriţionale şi medicale precum şi despre mecanismul de acţiune al acestui „superaliment”.

Deoarece pregătirea unui astfel de articol, care să vină şi în ajutorul specialiştilor, necesita un oarecare timp pe care acum nu-l am la dispoziţie şi datorită faptului că mulţi dintre suferinzii care m-au contactat sunt deja „presaţi de timp” am hotărât, prin intermediul acestui site ( care are şi drepturile rezervate pentru acest mic articol şi pentru cel care va urma pe acelaşi subiect), să vă pun la dispoziţie cunoştiinţele mele despre prepararea şi utilizarea acestui minunat aliment terapeutic. Aceste cunoştiinţe survin din îmbinarea datelor preluate din experienţa Dr. Raymond Hilu din Malaga cu cele ale mele, dobândite atât din literatura de specialitate (în cadrul activităţii de cercetare) cât şi din propriile-mi observaţii asupra pacienţilor pe care-i consiliez sau i-am sfătuit nutriţional pe tema regimului alimentar în boala neoplazică.

 CREMA SUPEROXIDANTĂ BUDWIG este o variantă a Cremei Budwig, adaptată necesităţilor micronutriţionale ale pacientului cu cancer. Deşi o prescriu doar celor care se găsesc deja în stadii de gravitate medii sau avansate ale bolii neoplazice (pentru că, de obicei, pacienţii români apelează la mine cam în aceste stadii) am datele necesare care să-mi îndreptăţească convingerea că utilizarea din stadii cât mai incipiente a alimentaţiei completate cu Oncoxin Soluţie Orală sau Oncoxin Capsule (în funcţie de necesităţi) şi CREMA SUPEROXIDANTĂ BUDWIG aduce mari beneficii în creşterea speranţei de vindecare a tratamentelor oncologice convenţionale.

Aşadar voi răspunde principalelor întrebări dintre multele cu care am fost asaltat:

Când se poate utiliza CREMA SUPEROXIDANTA BUDWIG ?

Oricând şi cât mai frecvent la pacientul neoplazic. Deşi efectele sale sunt mult mai vizibile la cei cu stadii mai avansate sau chiar terminali, introducerea ei cât mai rapid după aflarea diagnosticului creşte şansele de reuşită a tratamentului multimodal oncologic.

Cu ce frecvenţă se utilizează CREMA SUPEROXIDANTA BUDWIG ?

Eu o propun de 3 ori pe zi, ca şi desert, după cele trei mese principale ale zilei. Poate fi însă utilizată şi de mai multe ori.

Ce precauţii trebuie să luaţi pentru utilizarea CREMEI SUPEROXIDANTE BUDWIG ?

Există căteva lucruri foarte importante de care trebuie ţinută seama. O să le enumăr în ordinea priorităţilor:

  1. Consumul CREMEI SUPEROXIDANTE BUDWIG să se facă în maximum 10-15 minute de la preparare!
  2. Uleiul Virgin din Seminţe de In să fie de cea mai bună calitate! Eficacitatea şi mai ales tolerabilitatea acestui „superaliment” depinde foarte mult de acesta. Unul excepţional este Uleiul Virgin din Seminţe de In „Linseed Native Oil” produs de renumitul producător german de grăsimi medicale (în special Trigliceride cu Lanţ Catenar Mediu) Fauser Vitquell din Hamburg,. Îl găsiţi în Romania!
  3. Dacă posibilităţile financiare vă permit, este bine sa utilizaţi CREMA SUPEROXIDANTĂ BUDWIG sub protecţia unor complexe antioxidante importantei. Eu prefer combinarea ei cu ONCOXIN SOLUŢIE ORALĂ (dacă sunteţi în curs de tratament radioterapic sau citostatic) sau cu ONCOXIN Capsule (dacă suteţi în remisie). Ambele sunt produse de laboratoarele spaniole Catalysis. Le găsiţi în Romania!

Dacă nu doriţi să utilizaţi un preparat de uz profesional pentru susţinerea imuno-nutriţională ortomoleculară a pacientului neoplazic, nu o faceţi! Dacă aveţi convingeri mai „naturiste”, puteţi utiliza pentru protecţie antioxidantă (cu efecte antioxidante destul de bune, dar mult mai puţine imunostimulante) circa 15 – 20 ml x 3ori pe zi din Sucul Mamă de Goji sau Sucul Mamă de Aronia, produse de germanii de la Haus Rabenhorst. Îl găsiţi în Romania!

De reţinut! Deşi protecţia antioxidantă este importantă, decăt să o faceţi cu produse mediocre, a căror acţiuni sunt cu totul îndoielnice şi pot costa şi mulţi bani, mai bine nu o faceţi!

  1. Opţional, şi mai ales în stadiile avansate de boală (stadiile 3 şi 4 cu metastaze) asocierea a 1 – 3 linguriţe pe zi din Seminţe Bio de Cedru (Pin Siberian), înglobate în porţiile de crema, par a aduce beneficii foarte mari asupra stării fizice şi psihice a pacientului.

Cum se prepară CREMA SUPEROXIDANTA BUDWIG ?

Pentru fiecare porţie folosiţi 15 – 20 ml de Uleiul Virgin din Seminţe de In „Linseed Native Oil” şi cantitatea corespunzătoare de urdă ( de obicei 75 -100g) care printr-o foarte bună mixare, absoarbe complet uleiul de in. Mixarea temeinică este foarte importantă deoarece urda, prin proteinele sale bogate în sulf, creşte foarte mult protecţia şi biodisponibilitatea imenselor cantităţi de acid alfa-linolenic din uleiul nativ de in. NU UTILIZAŢI NICIUN ALT FEL DE BRÂNZĂ LA PREPARATEA CREMEI SUPEROXIDANTE BUDWIG PENTRU PACIENTUL NEOPLAZIC!

Unii dintre pacienţii mei adaugă – pentru gust – miere, stafide, nuci, etc. Nu aduc beneficii in plus! Singurele ce par a adăuga avantaje privind starea pacientului cu stadii avansate, sunt 2-3 linguriţe din Seminţe Bio de Cedru (Pin siberian). Acestea sunt cunoscute de mult în medicina tradiţională Aiatică ca având proprietăţi refortifiante şi revigorante, dar preţul celor de bună calitate le face permisive doar celor cu posibilităţi financiare măcar medii!

O procedură demnă de semnalat, facilă şi ieftină, coborâtă din experienţa Dr.Johanna Budwig şi a discipolului său, Dr. Raymond Hilu (verificată şi de mine pe un număr mic de persoane cu cancere foarte avansate) constă în aplicarea unei cure de 2 – 4 clisme la intervale de cate două zile, folosind circa 250 ml din acelaşi Uleiul Virgin din Seminţe de In „Linseed Native Oil”. Uleiul trebuie „reţinut în organism” măcar 10 – 12 min. Această procedură, aduce uneori beneficii enorme în stadiile avansate de boală, şi este bine de aplicat la începutul terapiei nutriţionale cu CREMA SUPEROXIDANTA BUDWIG!

Vă doresc succes!

Iunie 2010

Dr.Albu Horaţiu – 0722 200657 – Preşedinte – Societatea Română de Medicină Ortomoleculară

Asesor Cietifico en Laboratorios Catalysis, S. L Madrid

Consultaţii de Nutriţie Ortomoleculară, Agenţi Antioxidanţi şi Terapii de Creştere a Imunităţii la

 Centrul de Fertilizări in Vitro „Dacia Medical Center” – Bucureşti, Bd. Dacia 101 (programări la 0766 536553) sau la

Centrul de Medicina Materno-Fetala „Promed” – Bucureşti, Str. Stockholm 5 (programări la 0735 838884)

Dr. Albu Horaţiu – iunie 2010