Bucurati-va de pastele fainoase, fara a lua in greutate

In ultimele decenii, cresterea nivelului de viata in tarile industrializate s-a tradus printr-o scadere importanta a consumului de fibre. Spre exemplu, baza hranei italienilor au fost intotdeauna pastele. Dar cu numai treizeci de ani in urma, baza hranei lor era constituita din legume (bogate in fibre) si paste complete, adica facute cu faina neprelucrata.

Astazi, odata cu cresterea nivelului de trai, carnea a inlocuit cel mai adesea leguminoasele si legumele. Si pastele sunt fabricate cu faina alba, rafinata, adica din care s-au scos fibrele. Aceasta este situatia care, dupa parerea autoritatilor medicale din aceasta tara, explica acum nu numai cresterea obezitatii, dar mai ales proliferarea alarmanta a cancerelor digestive.

Pastele albe pastificate la presiune inalta, cum sunt spaghetele, au un indice glicemic scazut (40 pana la 45, in functie de modul de preparare), in timp ce ravioli sau macaroanele care nu sunt pastificate au un indice ridicat (70). Citeste mai mult pe www.medicpentrutine.ro!