DESFIGURAREA ROMĂNIEI SAU GENOCIDUL SILENŢIOS

România trăieşte în momentul de faţă o situaţie-limită: deşi liberă, prin jertfa tinerilor din 1989, ea este mai săracă ca în 1989! Ţara riscă să-şi piardă „conţinutul” , adică poporul, iar guvernul nu-şi mai poate proteja cetăţenii oneşti de un „război” economic nedeclarat.  

Cum s-a ajuns aici? Simplu, urmare a repetatelor devalizări ale economiilor naţionale, menţinerii incompetenţei şi mafiilor transpartinice,  minţirii grosolane a electoratului. Curbele de sacrificiu pe care le cere regimul Băsescu-Boc unei populaţii epuizate de privaţiuni, datorii şi lipsă de orizont, se aseamănă în multe privinţe, cu sacrificiile inutile pe care Ceauşescu le pretindea românilor în anii’80.   

 Diminuarea salariilor şi pensiilor e o iluzie de redresare, e o disperată măsură de a acoperi golurile făcute de nesătuii politicieni şi acoliţii lor, e abaterea atenţiei de la uriaşele averi nejustificate, unele transferate în Occident-acolo se află banii dvs!

 Încercarea diversionistă de a compara starea României cu Grecia nu rezistă unei analize lucide. Românii n-au avut niciodată salariile grecilor, România nu dispune de infrastructura Greciei şi nici de un turism performant ca al ei! Şi, din păcate, nici de organizaţii care să apere poporul de minciunile politicienilor! Ce are în comun criza din Grecia şi România este furtul! Furt care ar trebui acoperit exact de oamenii care văzuseră în Băsescu un cruciat împotriva Mafiei şi ,de aceea , l-au votat! După spusele actualului preşedinte, un fel de Vlad Ţepeş de carton, “băieţii răi şi deştepţi” urmau să se zvârcolească în ţepe, în Piaţa Victoriei. Şi au fost destui naivi care au văzut în el un Cavaler al Dreptăţii!

Ce a urmat după alegerea sa la primul mandat se ştie: un meci plicticos si păgubos  între Tăriceanu şi Băsescu în care apărea la momentul oportun şi umbra liderului PNL, conu’ Dinu Patriciu. Tăriceanu e acuzat direct sau voalat ca e marioneta lui Patriciu, iar lucrurile nu se puteau clarifica nici juridic, nici moral, fiindcă guvernul reprezenta o direcţie, iar preşedenţia altă direcţie.Tăriceanu, în cele din urmă, dispare,  Preşedenţia are acum toate pârghiile să facă reforma morală care întârzie de 20 de ani, poate relansa economia şi, în fine, poate să-i tragă în ţeapă pe “moguli” sau “mafioţi”. Dar constatăm, cu stupoare, că cei chemaţi să se sacrifice sunt exact oamenii care l-au repus în funcţie pe Băsescu după suspendarea parlamentară. Adică bătrânii care au muncit o viaţă întreagă cinstit şi care acum pot muri liniştiţi ca în România a triumfat capitalismul făcut de comunişti! Apoi vor muri cei ce şi-au încropit o mică afacere şi vor fi executaţi de bănci, disponibilizaţii care-şi vor pierde casele, oamenii care n-au ştiut să se “descurce”, fiindcă n-au ştiut sa fure!

După Revoluţie, românii au fost împroprietăriţi, pe bună dreptate,cu apartamentele pe care le-au cumpărat la preţuri simbolice, iar astăzi ajung să constate ca trăiesc epoca marilor deposedări! În loc să avem o “MIDDLE CLASS”, vom avea o “HOMELESS  CLASS”!

Nu ştiu, domnule Preşedinte, dacă mai străbateţi oraşul căruia i-aţi fost primar, dar v-aş sugera ca împreună cu premierul Boc să  vă plimbaţi o oră prin grădina Cişmigiu ca să vedeţi cât a crescut numărul cerşetorilor, nebunilor, al celor ce dorm pe bănci sau în cutii de carton. Dacă citiţi presa, veţi afla căţi disponibilizaţi se sinucid, căţi tineri de talent îşi blesteamă zilele că s-au născut în România, cum orice sentiment patriotic moare!

În faţa acestui genocid silenţios nu poţi tăcea dacă eşti om lucid şi onest! Ştiu că starea jalnică a economiei nu este doar rodul guvernării amatoristice a guvernului Boc, s-au acumulat multe greşeli, multe trădări ale ţării, începând cu 1990! Însă nimeni dintre decidenţi nu a plătit, găurile se acopereau de la Buget, din banii prostimei, în vreme ce “şmecherii” îşi alimentau conturile din Elveţia! 

Au fost milioane de oameni care au sperat ca Băsescu să facă ordine, au văzut în el un altfel de preşedinte  decât Iliescu sau Constantinescu, au crezut că va fi un luptător  anti-Mafia! Votanţii dvs., domnule Preşedinte, sunt acum profund dezamăgiţi! Şi înainte de a face acest sacrificiu inutil-economia nu se va redresa prin “ajustări” salariale-căutaţi o echipa de profesionişti care să guverneze ţara, spuneţi răspicat unde sunt banii României, dacă ştiţi. E un moment delicat când cuvintele Democraţie, NATO, UE îşi vor pierde conţinutul! Lumea disperată va dori un nou Nea Nicu – ceva păpică şi căldurică, ţara se va transforma într-un gigantic cimitir de suflete moarte! Spuneţi adevărul chiar dacă vă e frică: România nu se va redresa prin aceste măsuri nici în 2010, nici în 2011! Aş dori să mă înşel, dar, din nefericire, timpul îmi va da dreptate. Clasei politice, în totalitate, dar, în special, Puterii actuale îi revine sarcina de a opri acest genocid silenţios împotriva poporului român! Iar dacă în Piaţa Victoriei nu vor fi traşi în ţepe “mafioţii” sau “ţeparii”, n-ar strica ca , din când în când , poporul să-i tragă la răspundere pe cei care i-au furat ţara.