Ceea ce mancam are un impact deosebit asupra starii noastre generale de sanatate. Dar in egala masura, organismul nostru este influentat de felul in care mancam: la ce ora, cum pregatim mancarurile, care este ritualul nostru de „masa”, cum depozitam mancarea… Iata cateva indrumari practice care sa va ajute sa faceti cele mai bune alegeri atunci cand vine vorba despre alimentatia dumneavoastra si a familiei.
- Pe cat posibil, consumati alimentele in starea lor naturala. Daca doriti sa le gatiti, limitati procesul termic de preparare a mancarurilor, pentru a pastra nutrientii din alimente.
- Evitati preparatele procesate, cu termene de valabilitate foarte lungi, cum sunt conservele. Practic, cu cat alimentele sunt mai putin proceasate si au un termen de valabilitate mai redus, cu atat sunt mai naturale si mai sanatoase.
- Programati-va gustari dese si portii mici. Se recomanda sa aveti sase astfel de gustari pe durata zilei, astfel incat sa va mentineti nivelul glicemiei stabil si sa aveti un tonus fizic si mental optim.
- Tinerii cu precadere trebuie sa evite bauturile carbogazoase. Acestea „secatuisc” sistemul osos de calciu, afectand densitatea osoasa, pe termen lung. O alternativa la bauturile carbogazoase pot fi ceaiurile de plante servite cu gheata sau apa minerala cu suc de lamaie.
Mai multe sfaturi pe MedicpentruTine.ro!