Bucurestii in prima zi a anului

Obisnuiam mereu sa merg in Piata Universitatii in seara in care primarul Capitalei aprindea luminitele de Craciun. Era deja o traditie. Asistai alaturi de alte sute de bucuresteni  la momentul inaugural, apoi cascai ochii pe bulevard admirand sau nu munca municipalitatii. Tot din traditie face parte si plimbarea la pas pe bulevard, de obicei de la Piata Universitatii la Piata Romana.

            Anul acesta, din pacate nu am fost in tara la momentul aprinderii luminitelor , asa ca am gasit Bucurestiul deja luminat. Nu am avut timp sa-mi urmez tratitia si sa merg la pas pe bulevarde, sa analizez ornamentele si sa spun daca anul trecut era mai frumos sau nu, insa in prima zi a anului am avut sansa sa conduc prin centrul Capitalei seara. A fost o seara magica, de ce? In primul rand pentru ca orasul era gol, nu trebuia sa claxonezi nesimtitii care ti se bagau in fata depasindu-te pe contrasens, nu trebuia sa fii atent la pietonii care traversau neregulamentar, sau la motociclistii care faceau slalom printer masini.

Am putut sa admir luminitele de Craciun din Piata Romana pana in Piata Sudului de la volanul masinii.  Nu pot sa spun daca sunt frumoase sau nu, insa sunt diferite fata de anul trecut iar noutatea intotdeuna m-a incatat. Ce mi-a mers de-a dreptul al suflet au fost luminitele de pe bulevardul Tineretului. Un bulevard mai ingust cu multi copacii plini de lumini, era o feerie. In dreptul Parcului Copilului( in spatele Palatului Copilului) erau atatea luminte incat parca aterizasei in Tara Lui Mos Craciun. A fost o seara speciala cu multa lumina, cu un Bucuresti gol si buna dispozitie. Va invita sa profitati de ultimele zile cu lumini de Craciun in Bucuresti!!!