MARELE CUTREMUR

Dam sau nu crezare estimarilor facute de specialisti (mai mult sau mai putin seriosi) ,acestea sunt mai mult decat sumbre!

Fratilor vine alt mare cutremur!…din nou Bucurestiul va fi lovit de apocaliptice zguduiri ale scoartei terestre. Un cutremur mult asteptat si comentat care cu siguranta o sa vina cine stie cand. Pana la sfarsitul anului sau  in aprilie la anul ? In definitiv mai are importanta cand o sa zgaltaie pamantul ?

Dar odata venit cutremurul cel mare trebuie sa ne asteptam  (conform estimarilor) la un numar de 500.000 victime doar in Bucuresti.

Da…ati citit bine…acestea sunt estimarile…deoarece in capitala sunt 70.000 cladiri in pericol real de a se prabusi in cazul unui cutremur serios!

Unii , mai optimisti si considera cifrele sunt exagerate…spun ei ca in jur de 35000 cladiri se pot prabusi in cazul unui cutremur de 8 grade!

Exista unanimitate in ceea ce priveste cladirile ce vor fi sigur grav afectate,respectiv cele construite inainte de anii 40…adica tot ce a scapat de furia demolatoare a comunismului…tot patrimoniul , mai precis zonele Magheru,Buzesti,centrul istoric!