Casa Rautoiu – arhitect Gregoire Marc (Strada Take Ionescu 29)

Prea multe nu stiu a spune despre casa asta pe care o puteti admira pe strada Take Ionescu la numarul 29, dupa casa care a apartinut fostului prim ministru (Take Ionescu) si dupa casa Constantin Xeni, care adaposteste astazi Automobil Club Roman, prima la numarul 25 iar a doua la 27.

Radu a facut referire si a pus imagini interesante in articolul despre decoratiunile de sub stresini ale unor case bucurestene, iar Raiden – Rezistenta Urbana, a incadrat casa in categoria unor vile „cu statura si stil
Oricat am cautat nu am reusit sa aflu cine este acest doctor Rautoiu, cine a fost, mai exact, plus cateva detalii despre casa, mai mult decat spun eu aici.
Daca nu am gasit despre acest misterios doctor, o sa ma intrebati de unde stiu ca a fost a lui. Informatia o da Narcis Dorin Ion in cartea sa BUCURESTI – IN CAUTAREA MICULUI PARIS cu trimitere la Lista Monumentelor Istorice din Romania, cea din 1992. Interesant este ca in lista din 2004, pe care am consultat-o, casa nu apare cum ca ar fi apatinut cuiva anume. Este trecuta simplu, ca multe altele, CASA.
Pana acum ceva vreme inauntru era si o cofetarie, Casablanca. Erau prajituri bune si in timp ce mananci o prajitura si bei o cafea te poti uita pe pereti. Ai ce vedea. Eu aici am numai pereti exteriori. Priviti pozele si daca va plac puteti sa o vedeti pe viu in zona Piata Romana.
Articol preluat de pe: www.bucurestiinoisivechi.blogspot.com