HOTEL CARPATI – CURAT, CALORIFER

Reclama e sufletul comerţului. Aşa zice o vorbă iar eu cred în chestia asta cu îndârjire.La vremea aia e posibil ca cele două argumente să fi cântarit foarte mult. Nu spun nimic de apă caldă dar asta nu face parte din cerinţele de confort ale blândului popor mioritic.
Nu ştiu să spun despre arhitect, nu ştiu să pomenesc anul înfiinţării (Adrian Crăciunescu spune ca e construcţie ce poate fi datată după 1911). L-am găsit în cartea de telefoane din 1938 pe strada Atena la numărul 2 (astăzi e pe Mendeleev, dar nu ştiu numărul). 
Deşi la parter găsim o farmacie, deci oameni cu dare de mână, un restaurant de fiţe cu nume de speluncă italieneasca dar si un vestit club (o mai fi vestit?) faţada nu e dintre cele mai bine îngrijite din cate am văzut. Probabil că este încă o clădire cu regim juridic incert. Cam atât am avut de spus.
Să nu se confunde cu actualul Hotel Carpaţi din zona Cişmigiu-Brezoianu (care nici ăla nu ştiu daca e functional).

PS @Dan
Inainte de a scrie ca era pe Atena m-am uitat in cartea de telefoane din 1938 si apoi pe un plan apropiat acelei perioade – Samboteanu, culmea, tot din ’38. La intersectia celor 2 linii rosii, usor in dreapta jos fata de intersectie, Scrie Str. Atena. Daca s-a inteles din ce am spus eu ca Atena e acum Mendeleev… nu asta a fost intentia. Nici nu afirm nici nu infirm. Adresa actuala nu stiu care ar fi. Cred ca Mendeleev.