Dacă ar fi să dăm un artist exemplu, al cărui artă combină schlagmetal și creioane cu grafit, acesta ar fi Yoann Lossel. Află aici câteva secrete ale tehnicii și cum să le combini!
Arta este în continuă inovație. Fie că artiștii caută să obțină texturi cât mai interesante și efecte nemaivăzute, cert este că uneori, putem privi în trecut pentru inspirație. Yoann Lossel, artist contemporan, este unul dintre artiștii inspirați din tehnicile bizantine, folosindu-se de foiță de aur sau schlagmetal de 16×16 cm pentru a adăuga o pată de stil unică a lui în fiecare capodoperă.
Despre tehnică și rezultatele artistului
Deși desenele și operele sale nu sunt întocmai religioase (și unii ar argumenta că tematica este una inspirată de mitologie, iar asta le face religioase), tehnica este una care este pe atât inovativă, pe atât clasică. Dacă ar fi să ne uităm înspre arta ortodoxă, foița de aur este folosită cu generozitate pentru crearea unei icoane.
Acest artist alege să facă același lucru, doar că invers: desenele lui sunt preponderent create cu creioane 2B la set, cărbune sau culori pe bază de ulei sau alte materiale de pictură, peste care adaugă accente de foiță de aur. Este o alegere stilistică ce scoate în evidență compoziția și înrămează desenul, asemeni lui Alphonse Mucha. Arta, la urma urmei, este o reinterpretare a unor sute sau chiar mii de reinterpretări puse laolaltă. Un artist este un amalgam de alte stiluri, iar flerul său personal este ceea ce îl deosebește.
Vrei să încerci chiar tu această tehnică? Îți spunem cum se face.
Ingrediente necesare: răbdare, cunoștințe artistice, creioane B și schlagmetal. Radiera este opțională. Tot ce trebuie să faci este să creezi, mai întâi, un desen în creion – știm, foarte vag, însă cum te putem instrui în creativitate? Acest lucru ține de tine. După ce ai desenul gata, e timpul să adaugi schlagmetalul sau foița de aur.
Se aplică precum un plasture, având aderență bună chiar și pe lemn sau metal. Deci, dacă o aplici pe hârtie, nu vei avea probleme. Desigur, înainte de o aplica, delimitează zonele ce urmează să fie poleite cu aur, asemeni unei picturi pe numere.
Umple încet, încet, fiecare zonă până când obții un rezultat cu care te poți mândri și o lucrare pe care o consideri terminată. După ce e gata, pentru ca desenul tău să reziste în timp, ai nevoie să îl fixezi cu ceva. În cazul în care ai folosit și cărbune, acest pas este cât se poate de important. Poți fixa grafitul și cărbunele cu ajutorul unui fixativ de păr cât se poate de puternic. Nu trebuie să cumperi un brand anume, poate să fie cât se poate de ieftin.
În schimb, dacă e vorba de o pictură, ai nevoie de un vernis. Vernisul este un lac – așa cum ai lăcui un lemn, la fel și picturile au nevoie de un strat de protecție pentru a rezista. Sună ușor? Nu este – arta nu este niciodată ușoară. De aceea, este frumoasă. Găsești în magazinul online Pictorul Fericit schlagmetal și creioane la set – comandă-le acum.
Spor la treabă!
Contact:
contact@pictorulfericit.ro
0754 459 540
Sursă foto: pictorulfericit.ro