Cum ar fi să existe un “microbuz al Educației”

Cum ar fi să existe un “microbuz al Educației” care să ducă profesori, cărți, jocuri și voluntari copiilor din sate, unde nu există școli, biblioteci și nici speranță de mai bine❓

Acesta este visul care s-a născut în inimile noastre, în urma misiunilor educaționale pe care le-am avut în sate, începând din 2018, alături de cei 300 de voluntari povestași cu care am lucrat.

👣 Am mers prin sate cu mașini personale, cu microbuze închiriate, cu camioane, cu căruțe, cu sania, cu bicicleta și chiar pe jos, cu ranițele pline de cărți în spate. Pentru că există speranță acolo unde sunt copii. ☺ Dar este nevoie să devenim mai buni, să nu mai fie nevoie de mașini închiriate, așa că ne-am înscris la Swimathon București2024, cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România, pentru a realiza #ȘcoalaPeRoți aici, la noi în #Vrancea.

https://tinyurl.com/ScoalaPeRoti

🏊‍♂️ Misiunea Noastră: #StrângemBani pentru crearea Centrului Educațional Mobil pentru copiii din sate – primul de acest fel din zona noastră, care să ofere acces la resurse educaționale moderne și oportunități de învățare pentru copii din sate și nu numai atât la sfârșit de săptămână cât și în vacanțe. Organizăm activități educaționale complementare școlii, dar în cooperare cu toți actorii locali relevanți, astfel încât să scoatem la lumină cât mai mulți copii.

🚀 Modelul nostru de intervenție este să mergem acolo unde este copilul, pe ulițele satelor. Punem o pătură sub un măr sau în tinda unei biserici și improvizăm o sală de clasă!

Dacă vrei să afli mai multe despre #MașinaEducației și vrei să ne ajuți să o punem în mișcare, lăsăm un link în primul comentariu!

Cum poți să ajuți

1️⃣ Poți face o donație. Orice sumă e importantă, dar platforma permite donații începând cu 50 lei. link –

Link Donatii aici.

2️⃣ Poți să devii înotător fundraiser și, pentru șase săptămâni, să îți mobilizezi comunitatea pentru a face donații astfel încât #ȘcoalaPeRoți să devină realitate. Nu există o limită de vârstă ori alte criterii restrictive pentru a deveni fundraiser și nici nu trebuie să înoți (se poate întâmpla și acest lucru dacă dorești). Trebuie doar să crezi în bine și să faci valuri pentru asta.

3️⃣ Poți da share postărilor noastre și poți vorbi cu prietenii despre importanța acestui proiect și să dai vestea mai departe.

❣️ Donează acum pentru #MașinaEducației și ajută-ne să aducem lumina cunoașterii la copii din sate uitate! 🌟

Fiecare donație contează pentru că o 📖 citită face diferența în viața unui copil!

Asociația Eu, tu și ei🙏

Fundația Comunitară București