Muncitorii din Sri Lanka: o soluție pe piața muncii în sectorul construcțiilor din România?

muncitori din sri lanka in constructii imagine reprezentativa pixabay

Sectorul construcțiilor din România se confruntă cu un deficit notabil de forță de muncă. O soluție viabilă, care a câștigat teren în ultimii ani, este recrutarea muncitorilor asiatici, în special din Sri Lanka. De ce sunt ei o opțiune atât de atrăgătoare pentru piața locală?

Piața muncii în construcții – în căutare de soluții

75% dintre antreprenorii români din construcții se confruntă cu lipsa personalului, iar angajarea de personal din Asia, calificat sau necalificat,  poate fi răspunsul la această provocare. Muncitorii din Sri Lanka, prin etica lor a muncii și pregătirea tehnică solidă, răspund nevoilor specifice ale acestui domeniu.

De ce muncitori din Sri Lanka?

Alegerea de a aduce muncitori din Sri Lanka nu este întâmplătoare. Aceștia sunt deja o forță de muncă apreciată și integrată în diverse sectoare din România. O comunitate în creștere și o etică a muncii respectată sunt doar câteva dintre motivele care îi fac candidați potriviți pentru piața românească de construcții.

Un deficit în creștere

În 2022, companiile românești au angajat 100.000 de lucrători străini, atingând limita maximă propusă. Acesta este un semn clar că nevoia de muncitori calificați depășește oferta locală.

O analiză asupra pieței muncii în construcții. Un răspuns

Realizatorul acestei analize privind piața muncii în construcții, pe hygrecrutare.ro, subliniază importanța unei strategii bine puse la punct în recrutarea muncitorilor străini. Cu oprofesionalism demonstrat în domeniul recrutării, High Yield Group facilitează integrarea muncitorilor srilankezi în piața de construcții din România, oferind soluții personalizate pentru fiecare companie.

Viitorul pieței muncii în construcții în România

Cu o previziune de deficit de 224.000 de lucrători în construcții până în 2026, este esențial să găsim soluții durabile. High Yield Group crede în potențialul muncitorilor din Sri Lanka de a contribui la succesul și dezvoltarea continuă a sectorului construcțiilor din România.

Dacă reprezentați o companie din domeniul construcțiilor și simțiți presiunea deficitului de forță de muncă, High Yield Group stă la dispoziție cu expertiză și soluții adaptate. Pentru informații suplimentare și oferte personalizate, nu ezitați să ne contactați. Împreună, putem construi viitorul.

Sursa foto: pixabay.com