Machiajul și încrederea în noi

Lumea în care trăim și care ne înconjoară ne face de multe ori să ne îndoim de propriile puteri și cunoștințe și, tocmai de aceea, este deosebit de important să încercăm să ne apărăm de aceste sentimente care ne sunt întărite de exterior.

Discuțiile cu cei dragi sau cu profesioniști pot să ne ajute, dar uneori avem nevoie de ceva mai palpabil. Ceva ce stă în mâinile noastre să facem.

La fel cum hainele și atitudinea pot să dicteze starea de spirit, mai este încă un element definitoriu în această poveste: machiajul.

Dacă atunci când îți cumperi haine noi, starea ta de bine se modifică instant, la fel și când îți iei produse noi de make-up: te înveselești instant.

Fie că te machiezi complex în fiecare zi sau alegi să îți pui doar un ruj, produsele pe care le folosești trebuie să fie de calitate. Astfel, vei ști întotdeauna că nu trebuie să îți faci probleme că vor dispărea când ți-e lumea mai dragă, pe de o parte; și că te vor ajuta să arăți mereu impecabil, pe de altă parte.

Încrederea în sine este un element diferențiator atunci când vine vorba despre schimbarea vieții în momente de cotitură și tocmai de aceea trebuie să fie luată în serios. Terapia și coachingul te ajută din interior, iar hainele și machiajul la exterior.

Cum te ajută machiajul să ai mai multă încredere în tine

Poate la început nu pare foarte veridic, însă, odată ce înveți cum să te pui în valoare și cu ajutorul machiajului, vei vedea cât de tare ți se va schimba viața.

Iată un ghid în câțiva pași care te va ajuta să îți înțelegi mai bine nevoile și cum să ajungi la acel machiaj care să te avantajeze.

1. Identifică obiectivele personale și astfel îți va fi mult mai ușor să ajungi la ele. Acesta este probabil cel mai greu pas din proces. Dar, punând idei pe hârtie, vei ajunge să le înțelegi și să faci un plan pe mai multe direcții pentru a ajunge la ele. Poate vrei să identifici un stil personal sau să te reinventezi complet. Poate vrei să ai un look care să arate studiat, sau să pari nemachiată. Doar tu decizi.

2. Frumusețea naturală este cea mai autentică și trebuie să o înțelegi pentru a ști mai apoi cum să o pui în evidență și cu ajutorul produselor de machiaj. Nu trebuie să ignori niciodată puterea acesteia sau să o subminezi. Identifică-ți punctele forte.

3. Tehnicile de bază ale machiajului ar fi bine să le înveți pentru ca mai apoi să poți să treci la ceva mai complicat. Nu uita: a avea o bază bună în diverse contexte poate să te ajute mai mult decât crezi.

4. Experimentează cu răbdare și fără să te judeci, sau, mai rău, pedepsești, până ajungi la rezultatele pe care le dorești. La fel cum identificarea obiectivelor este un proces de durată, la fel și identificarea stilului de machiaj care ți se potrivește cel mai bine. Acesta trebuie să vină în completarea acelei frumuseți naturale cu care ai fost înzestrată și să o scoți în evidență.

5. Acceptă posibile imperfecțiuni, deoarece nicio persoană din lumea aceasta nu este perfectă. Chiar dacă vedem pe stradă și în filme persoane care par să arate ideal, fii sigură că și acestea au imperfecțiuni care le deranjează. Așa că sfatul nostru cel mai de preț pentru tine este să îți accepți imperfecțiunile, iar dacă acesta nu funcționează, atunci învață să le acoperi cu ajutorul machiajului. Dacă nici acesta nu funcționează, există persoane care te pot ajuta să le atenuezi.

A-ți îmbunătăți stima de sine începe, în primul rând, de la mindset. Acesta trebuie să fie sau să ajungă să fie unul sănătos și care să te ajute să crești. Schimbarea nu vine ușor și, de cele mai multe ori, este un proces lung și complicat.

După ce ai identificat ceea ce dorești să fii, trebuie să ajungi la schimbarea garderobei și la identificarea produselor de machiaj potrivite.

Orice produs ai alege să cumperi, fii atentă să fie unul profesional. La fel și sursa de achiziție. Alege site-uri de profil, pentru că astfel vei avea certitudinea că produsele achiziționate sunt de calitate.

Investește în ceea ce porți și vei vedea cum viața ți se va schimba! 

Credite foto: unsplash.com