Implant dentar sau proteze dentare? Ce clinică alegi în București?

implant dentar

În fața provocărilor dentare, precum pierderea unuia sau mai multor dinți, mulți se întreabă care ar fi soluția ideală pentru ei. Având în vedere că astăzi există numeroase opțiuni de tratament, am creat acest material pentru a discuta avantajele și dezavantajele implanturilor dentare în comparație cu protezele dentare. Să începem cu o prezentare generală a tipurilor de proteze dentare disponibile pe piață.

Tipuri de proteze dentare

Dacă vorbim de necesitatea înlocuirii dinților, avem la dispoziție mai multe tipuri de proteze dentare. Din punct de vedere al materialelor, putem alege între proteze din rășini acrilice, metal, ceramică sau zirconiu. În plus, protezele pot fi mobile, elastice, magnetice sau fixe, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje în materie de confort, durabilitate și estetică.

Tipuri de proteze în funcție de utilizare

  • Proteze parțiale: Acestea sunt destinate persoanelor care au pierdut unul sau mai mulți dinți, dar nu toată arcada. Ele se pot îndepărta și se pot fixa cu ajutorul unor cleme pe dinții rămași.
  • Proteze totale: Acestea sunt folosite când toți dinții de pe una sau ambele arcade sunt pierduți. Sunt proteze complete, care înlocuiesc toți dinții naturali.
  • Proteze scheletate: Sunt o alternativă pentru cei care au pierdut câțiva dinți, dar nu pot sau nu vor să opteze pentru implanturi dentare.

Proteze vs. implanturi dentare: Ce alegem?

Ambele soluții sunt eficiente pentru cei care au pierdut dinți, dar dacă ne uităm la beneficiile fiecăreia, implanturile dentare câștigă teren pentru mai multe motive. Ele oferă opțiuni rapide, confort imediat după inserare și durabilitate pe termen lung. De asemenea, sunt confecționate din materiale cu biocompatibilitate ridicată, reducând riscul de respingere. 

Beneficiile implantului dentar 

Beneficiul unui implant dentar în comparație cu proteza dentară constă în durabilitatea și stabilitatea sa, fiind fixat direct în os. Acest lucru îl face nu doar imobil, dar și estetic plăcut, îmbunătățind astfel calitatea vieții pacientului. Pentru protezele totale, abordarea constă în plasarea a 6 sau 8 implanturi în locații strategice, peste care se atașează lucrarea.

Desigur, există cazuri în care, din cauza unor probleme medicale preexistente, implanturile nu sunt fezabile și e nevoie de alte abordări stomatologice.

De ce să alegeți clinica Omega Omnident în Piața Romană, București: expertiză și profesionalism în inima orașului

Localizată în centrul Bucureștiului, în Piața Romană, Clinica Omega Omnident reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru îngrijire dentară de calitate. În continuare, vom descrie argumentele pentru a alege Omega Omnident.

Profesionalism pentru tratamente complete și complexe

Clinica Omega Omnident se mândrește cu o echipă de medici stomatologi cu experiență bogată în domeniu. Fiecare membru al echipei este specializat în diferite ramuri ale stomatologiei, asigurându-vă astfel că veți beneficia de un tratament complet și personalizat, indiferent de problema cu care vă confruntați.

Mediu multicultural

Fiind formată din medici de diferite naționalități, clinica promovează un mediu multicultural, primind pacienți din diverse părți ale lumii. Acest lucru nu doar că îmbogățește experiența pacienților, dar asigură și o abordare mai diversificată a tratamentelor, adaptată la nevoile specifice ale fiecăruia, precum și o bună comunicare. 

Bună poziționare în centrul Bucureștiului

Fiind situată în Piața Romană, în centrul Bucureștiului, clinica este ușor accesibilă, indiferent de zona din care veniți. Acest lucru vă permite să economisiți timp prețios, concentrându-vă pe ceea ce este cu adevărat important – sănătatea dumneavoastră dentară.

Dacă doriți să aflați mai multe despre care opțiune ar fi cea mai potrivită pentru dumneavoastră, nu ezitați să consultați specialițtii Omega Omnident.