Capitala a înregistrat o nouă premieră: semafoare montate pe primii stâlpi cu iluminare LED. Unde se află acestea?

semafoare led bucuresti

Capitala are primele semafoare montate pe stâlpii cu iluminare LED, o noutate în ceea ce privește folosirea sistemelor de semaforizare modernă. La ce schimbări ne putem aștepta?

Calea Floreasca și Str. Radu Beller au, începând de luni, semafoare montate pe primii stâlpi cu iluminare LED din București, o premieră în ceea ce privește folosirea sistemelor de semaforizare modernă. Așadar, cu ajutorul tehnologiei, Compania Municipală Managementul Traficului București a adus semaforizarea la un nivel superior de eficiență și siguranță, iluminarea LED oferind o mai bună vizibilitate a fazelor semaforice atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. Aceasta ajută să avem un trafic ce se desfășoară în condiții de siguranță sporită, deoarece indiferent de vreme sau de lumină, semafoarele moderne rămân vizibile și ușor de identificat.


‘’Acest proiect este unul amplu și de o importanță deosebită și mă bucur că facem parte din el. În cadrul acestuia au fost mai multe obiective de îndeplinit, printre care: crearea de noi benzi unice de circulație pentru transportul public, în scopul prioritizării lui, realizarea pistelor pentru biciclete, pentru încurajarea transportului alternativ, înființarea de sensuri unice pe anumite străzi, decizii ce pot ajuta la fluidizarea traficului, dar și la eliberarea trotuarelor și bineînțeles partea de semaforizare la care CMMTB a contribuit. Lucrăm intens pentru a asigura mobilitatea în condiții de siguranță printr-un management inteligent al traficului, ce utilizează cele mai noi tehnologii și sisteme informatice. Mai mult decât atât, deoarece știm cât de important este modul în care interacționăm cu traficul urban, CMMTB va monta sistemele LED moderne și în alte intersecții. Mai pot adăuga atât: cu o tehnologie modernă, putem avea un oraș mai sigur și eficient’’, ne-a declarat Radu Nicolescu, directorul general Compania Municipală Managementul Traficului București.