Prin atacul la adresa profesorilor, Klaus Iohannis și-a confirmat infamia și nulitatea

proteste profesori Bucuresti mai 2023

N-am crezut niciodată mitul bunului neamț venit de la Sibiu să salveze neamul românesc, mit propagat de mașinăria de PR a lui Felix Tătaru et co. Am avut, în calitate de jurnalist, ocazia și nenorocul să iau contact cu camarila lui Klaus Iohannis – Tătaru, Sandra Pralong, Sebastian Burduja etc. – suficient încât să-mi dau seama de calitatea și originea îndoielnică a consilierilor și echipei președintelui. În plus, România – și istoria o dovedește cu prisosință – nu are nevoie de figuri “mesianice”, ci de oameni integri, buni profesioniști și, dacă se poate, dublați de patrioți. Iohannis nu bifează nici una dintre aceste calități.

Am rămas efectiv siderat când am citit ultima declarație a chiriașului de la Cotroceni – și când spun chiriaș, mă refer la faptul că președinția i-au dat-o alții (votanții? marile puteri străine?), nicidecum mama domniei sale: iritat de greva profesorilor, care i-a încurcat planurile de rotativă, Iohannis (fostul, zice-se, om al școlii) s-a lansat într-o tiradă prin care le reproșa profesorilor că periclitează viitorul generațiilor de absolvenți.

După această nerușinare, este plin internetul de invective – pe deplin meritate – la adresa unuia dintre cei mai slabi șefi de stat pe care i-a avut România. Punând pumnul în gura unor oameni cinstiți și amărâți care își cer drepturile, Iohannis se comportă așa cum ne-a obișnuit de nouă ani încoace: arogant, disprețuitor față de proprii cetățeni, despotic și deci anti-democratic.

Vorbind cu profesorii de parcă s-ar adresa videochatistelor, Iohannis și-a săpat groapa politică.

El își confirmă, astfel, dacă mai era nevoie, două lucruri: infamia și nulitatea.

În Japonia, numai profesorii nu se înclină în fața Împăratului. În România Educată a lui Iohannis, profesorii sunt obligați prin OUG să facă plecăciune în fața Șefului de Plantație.

Herr Klaus, dacă vrei să ataci pe cineva, atacă-ți miniștrii hoți-plagiatori, atacă-ți fostele ministrese analfabete, care cred că “Legile educației e despre viitor”, ia-te de procuratură și Fisc, care închid ochii la corupția și evaziunea care bubuie în București ca și în țară (e plină Capitala de Tesle și Maserati care nu pot fi cumpărate în România, decât în cazuri excepționale, prin muncă cinstită).

Dar nu ataca, Micimea ta, oamenii care construiesc viitorul acestei țări, care insuflă valori și cresc caractere.

Adică exact ceea ce tu, parvenitule de la Sibiu, nu ai avut și nu vei avea niciodată.

Cât despre voi, cei care citiți aceste rânduri, sper să-i răspundeți lui Iohannis în stradă. Acum nu mai este vorba doar despre profesori și costul vieții, ci despre demnitatea și cinstea fiecăruia dintre noi. Astfel de declarații sfidătoare sunt o flegmă pe fața fiecărui român cinstit.

Pentru că Iohannis nu este boierul care poruncește iobagilor. El este doar un turist needucat, care își face vacanțe de lux din munca noastră.

Teodor Burnar este Doctor în Istorie al Universității din București și jurnalist cu experiență.