5 moduri de a decora o locuință închiriată fără a face schimbări permanente

casa colorata

De cele mai multe ori, atunci când închiriem o locuință, aceasta este rece și impersonală. Mai mult, mulți proprietari nu sunt de acord cu anumite schimbări pe care le poți aduce casei. Gradul de modificări care pot fi făcute depinde într-adevăr de proprietar – unii sunt bucuroși să permită vopsirea pereților sau a mobilierului, cu condiția să readuci proprietatea la starea inițială atunci când o eliberezi. Deci, cum poți oferi personalitate casei tale închiriate? Iată doar câteva idei simple.

  1. Investește în elemente decorative și de iluminat

Indiferent că vorbim despre apartamente de inchiriat Bucuresti sau în alt oraș din țară, anumite lucruri sunt ușor de schimbat într-o locuință. Obiectele de iluminat sunt unele dintre acestea. Dacă îți lipsește lumina naturală, gândește-te să alegi un lampadar simpatic în colțul camerei. Nu este doar decorativ, dar este și funcțional. Lustrele pot fi și ele înlocuite cu unele pe gustul tău. Nu uita să le păstrezi pe cele vechi pentru a le instala la loc atunci când te vei muta.

Alege accente de culoare pentru camerele casei tale, de la perne de culori și texturi diferite, până la tablourile și posterele preferate. Toate aceste lucruri vor da personalitate și caracter spațiului în care locuiești.

  1. Joacă-te cu plante de apartament

Nu poți avea niciodată prea multe plante de apartament. Plantele de interior pot lumina o cameră, pot aduce un spațiu la viață, pot contribui asupra stării de sănătate și a bunăstării tale generale. Arborele de cauciuc, ficusul, palmierul Kentia, orhideea, planta păianjen, monstera sau crinul păcii sunt doar câteva dintre plantele populare de apartament. De exemplu, un arbore poate oferi înălțime colțurilor goale ale camerei sau poate fi așezat în spatele unei canapele, ca element decorativ natural.

Ideea de a crea o junglă interioară plină de plante merge mână în mână cu introducerea în locuința ta de materiale naturale, culori, texturi, modele și chiar tehnologii care evocă un sentiment de natură. Locuința noastră trebuie să fie un spațiu care să ne energizeze și să ne stimuleze, fiind în același timp calmant, relaxant și reparator.

  1. Cumpără un covor statement

Ai covoare plictisitoare, parchet deteriorat sau pardoseală ieftină din linoleum în casa închiriată? Un covor statement poate îndrepta lucrurile și poate schimba aspectul unei camere și, de asemenea, va menține podeaua intactă.

Alege un covor care încorporează modelele și culorile tale preferate pentru a evidenția o parte din personalitatea ta. Este important să reții că dimensiunea spațiului și a mobilierului sunt cele două considerente principale atunci când alegi dimensiunea unui covor. Evită greșeala comună de a cumpăra un covor prea mic. Dacă nu ești sigură ce dimensiune să cumperi, atunci alege mereu ceva mai mare.

  1. Dă o viață nouă pereților

Alegerea unei noi culori pentru pereți este o modalitate excelentă de a face spațiul să se simtă mai confortabil. Desigur, va trebui să întrebi proprietarul dacă este de acord cu acest lucru înainte de a continua. Dar, de obicei, văruirea pereților nu este o problemă. Încorporarea culorii preferate în casa în care locuiești adaugă stil și personalitate și îți permite să ai acea senzație de acasă, în loc de niște pereți simpli și plictisitori. Nu uita să reții culoarea originală a pereților, deoarece este posibil să trebuiască să văruiești din nou înainte de a pleca. Din fericire pentru tine, de obicei culoarea aleasă de proprietari este alb.

  1. Optează pentru mobilier multifuncțional

Mobilierul multifuncțional poate economisi bani și spațiu și poate ajuta la transformarea unei camere pentru diferite funcții. Investește în mobilier inteligent, plăcut din punct de vedere estetic, care să se adapteze nevoilor tale. Acesta poate face minuni într-un spațiu compact. De exemplu, o masă poate fi colțul tău de lucru în timpul zilei și zona de luat masa pe timp de seară. Și dacă locuința are dimensiuni reduse, gândește-te la mobilierul care poate fi stivuit, care se poate plia sau se poate depozita cu ușurință. De exemplu, scaune sau mese pliante, măsuțe de cafea care se suprapun sau o canapea extensibilă.

Spațiul tău de locuit se construiește în straturi, fiecare dintre acestea este reprezentat de materiale textile, culoare, modele, iluminat, tablouri, plante și cărți. Astfel vei reuși cu ușurință să oferi caracter și căldură încăperilor în care locuiești.

sursa foto: Shutterstock