Cum te ajută fotobiomodularea? Răspunde Echipa AidaIvan.ro

Într-o lume în care viața cotidiană este atât de agitată, iar stresul a devenit una dintre cele mai comune afecțiuni, bolile psihice devin greu de evitat. Efectele stresului lasă amprente peste tot, și la nivel psihic, și la nivel fizic, iar dacă semnalele sunt ignorate, duc la probleme cu atât mai grave. 

Pentru a ține pasul și a nu ne lăsa învinși, trebuie să optăm pentru cele mai noi și inovatoare tehnologii, trebuie să fim deschiși și comunicativi. Doar așa vom găsi ajutorul pe care îl căutam și soluțiile potrivite pentru fiecare din noi.

Una dintre opțiunile care dau rezultate remarcabile o reprezintă terapia prin fotobiomodulare. O altă denumire, mai lungă, dar mai simplu de înțeles, este terapia laser de joasă frecvență, ce are rezultate excepționale în tratarea bolilor creierului, a altor tulburări de acest fel și nu numai. 

Cum funcționează fotobiomodularea? 

Terapia prin fotobiomodulare este “dovada vie” că atunci când tehnologia se îmbină cu medicina, rezultatele sunt de-a dreptul inovative. Așadar, fotobiomodularea este o ramură a terapiei. Aceasta funcționează cu ajutorul unei surse de lumini care este neionizată, non-termică, din spectrul vizibil și infraroșu. De asemenea, se folosesc laserul de joasă putere, laserul rece și laserul-terapie cu rol de biostimulare. 

Fotobiomodularea acționează din mai multe puncte de vedere asupra organismului. De exemplu, a dovedit rezultate remarcabile, precum: ameliorarea inflamațiilor, un bun înlocuitor al analgezicelor, rol antidematos etc. Astfel, rănile și leziunile se vindecă într-un timp mult mai rapid, în comparație cu un tratament obișnuit, pe care îl găsim în farmacii. 

Care sunt efectele luminii din cadrul terapiei fotobiomodulare

Tegumentul este cel prin intermediul căruia lumina pătrunde în organism. Ulterior, lumina acționează asupra țesuturilor deteriorate, inflamate sau afectate de o anumită boală, iar mai apoi fotoreceptorii celulari care absorb energia luminii formează o serie de reacții fotochimice intracelulare. Aceste reacții fotochimice finale ajută la accelerarea procesului de vindecare al țesuturilor, și nu în ultimul rând, ameliorează activitatea celulară. 

Pe scurt, lumina din cadrul acestei terapii are puterea de a vindeca trupul, dar și sufletul. De ce sufletul? Pentru că atunci când ne menținem sănătoși, întreaga noastră stare devine una mai bună. “Minte sănătoasă în corp sănătos” este pe cât se poate de adevărată. Când ne îngrijim corespunzător atât de fizicul nostru, cât și de psihic, ajungem pe drumul către cea mai deosebită împlinire pe care un om o poate avea, și anume, pacea interioară. 

Care este cel mai mare avantaj atunci când optezi pentru terapia fotobiomodulară? 

Dacă din nefericire ai avut parte în trecut sau încă ai de diverse afecțiuni psihice sau psihologice, cu siguranță ai încercat diferite tratamente. Tratamentele farmaceutice au de cele mai multe ori reacții adverse, unele dintre ele fiind destul de dure și ajungând ca în final să îți provoace și mai multă suferință. 

Terapia fotobiomodulară este o soluție sigură și non-invazivă, care nu îți va provoca durere. Datorită eficienței, acesta a fost și motivul pentru care am aduc acest tip de terapie în cabinetul nostru. Așadar, te poți bucura de toate avantajele terapiei fotobiomodulare fără să te îngrijorezi în vreun fel că ar putea avea efecte secundare negative. Studiile în domeniu au confirmat acest lucru în repetate rânduri. 

Care sunt afecțiunile pe care fotobiomodularea le poate trata? 

În ceea ce privește vindecarea mai rapidă a afecțiunilor de ordin psihic, terapia fotobiomodulară ajută extrem de mult. Cele mai des întâlnite sunt: 

  • Tulburările traumatice ale creierului, precum accidentul vascular cerebral, leziunile cerebrale traumatice, ischemia globală, dificultățile perinatale etc. 
  • Bolile neurodegenerative, precum: boala Alzheimer, boala Parkinson și alte tipuri de demențe.
  • Tulburări de neurodezvoltare, precum; autismul (TSA) și ADHD-ul cu toate subformele lor etc.
  • Tulburările psihice, precum: depresia majoră, anxietatea, dependențele, insomnia și multe altele.

Afecțiunile de acest gen sunt unele speciale care afectează calitatea vieții.  În tratarea acestora, terapia fotobiomodulară s-a dovedit a fi un adevărat colac de salvare. 

Terapia fotobiomodulară este un instrument util nu doar în cazul afecțiunilor de ordin psihic

Probabil te întrebi cum este posibil acest lucru. Ei bine, în urma sutelor de studii care au fost efectuate de către specialiști, s-a observat faptul că, după câteva ședințe de terapie fotobiomodulară, activitatea cognitivă a fost îmbunătățită considerabil. Cu toate că persoanele cu pricina erau complet sănătoase, terapia le-a ajutat să-și îmbunătățească memoria, creativitatea, capacitatea de concentrare, de luare a deciziilor, de efectuare a calculelor matematice rapid în gând etc. 

Concluzie 

Terapia fotobiomodulară reprezintă un factor pe care fiecare persoană ar trebui să-l ia în considerare atunci când își dorește să facă o schimbare pentru el, indiferent că este vorba despre persoane care se confruntă cu diferite patologii sau persoane care își doresc doar să își îmbunătățească performanțele cognitive. 

Dacă ești de părere că acest tip de terapie te-ar putea ajuta, nu ezita să contactezi echipa AIdaIvan.ro.