Care sunt cele mai în vogă tendințe în materie de decorațiuni?

Culori, motive, stiluri, materiale, piese de mobilier…care sunt cele mai în vogă tendințe atunci când vine vorba despre decorațiuni pe care nu trebuie să le ratezi sub nicio formă atunci când vrei să creezi un interior design și mai ales futurist?

Cu un spirit liber și creativ, fie că vorbim despre fotolii vidaxl, fie că vorbim despre cele mai în vogă nuanțe sau stiluri, tendințele se anunță foarte bogate.

Viva Magenta, nuanța Pantone pentru anul 2023. 

Viva Magenta este o nuanță atât caldă, cât și naturală, care se poate folosi în orice încăpere din casă. O poți folosi astfel doar pe un perete din casă sau poți miza pe câteva pete de culoare sau tușe prin intermediul accesoriilor, pieselor de mobilier sau micilor obiecte de decor. Este o nuanță ideală pentru living, pentru baie sau pentru birou.

Materialele naturale, cea mai bună alegere pentru un interior mai wild, mai ales pentru masa de bucătărie. 

Materialele nai naturale, precum ratanul, dar și bambusul sunt cele care ne încălzesc cel mai bine interiorul casei. Materialele naturale sunt naturale, dar șic în același timp și arată cel mai bine mai ales pentru masa de bucătărie

Culorile pline de vitamină sunt cea mai bună alegere pentru interiorul casei.

Pereții colorați te vor ajuta să te simți cel mai bine la tine acasă. În acest an, cele mai în vogă nuanțe sunt cele pop și retro. În anul 2023 sunt cele mai în vogă nuanțele de portocaliu seventies, verdele, albastru klein, roz sau galben miere. 

Materialele  mai apropiate de natură sunt și ele foarte în vogă.

Atunci când exteriorul este cel care animează interiorul, materialele brute invită natura în casele noastre. Astfel că, pisele organice sunt cele mai în vogă, fie că vorbim despre podea, fie că vorbim despre mobilier, dar și despre farfurii sau alte obiecte în materie de decor. Cele mai în vogă materiale sunt betonul cerat, piatra brută, lemnul puțin lucrat, fibrele naturale, travertinul sau marmura. Deja prezente în ultimii ani, materialele naturale își continuă ascensiunea. Tendința pentru iarna 2022- 2023 este, prin urmare, în favoarea materialelor vegetale și a know-how-ului artizanal. Coșurile din răchită, fotoliile din ratan, comodele din rafie, covoarele din iută, tapetul din fibre vegetale și lenjeria de pat din in, toate ne invită la călătorie și ne aduc un sentiment de moliciune.

Curbele sunt cele care redefinesc interiorul caselor.

Astfel că, moda curbelor și a formelor ondulate se accentuează. Insulițele de bucătărie devin și ele mai curbate. Canapelele și fotolii vidaxl devin și ele mai curbate sau mai rotunjite. Elementele de decor adoptă și ele curbe, mai ales lămpile, tabureții sau pernele. Curbele vin cu un plus de blândețe, dar și de dimensiune pentru încăperi. 

Alte tendințe pe care poți miza:

  • Tendința vintage este foarte în vogă și în acest an. Îndrăzneață și plină de fantezie, tendința vintage este una dintre tendințele de decorare din 2023. Modelele grafice și culorile aprinse inspirate de anii 1970 coexistă pentru a crea o atmosferă neobișnuită. Nuanțele de portocaliu, galben, albastru și maro sunt omniprezente în decorarea neo-vintage. O tendință ideală pentru marii nostalgici.  
  • Lemnul închis la culoare, mai ales pentru mesele de bucătărie este și el foarte popular în acest an, mai ales atunci când este asociat cu nuanțe sau materiale mai sobre.