Spectacole-lectură cu piesele scrise de tineri la EXCELSIOR – Concurs de dramaturigie pentru adolescenți edițiile a VI-a și a VII-a

Teatrul EXCELSIOR prezintă sâmbătă, 17 decembrie, și duminică 18 decembrie 2022, spectacolele-lectură realizate pe baza textelor finaliste ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA,edițiile a VI-a și a VII-a, desfășurate în anii 2020 și 2021.

Situația excepțională impusă de pandemie a determinat reprogramarea etapelor finale ale edițiilor precedente ale concursului, iar spectacolele-lectură cu piesele finaliste vor fi prezentate publicului în acest weekend.

Sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 12.00, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR, vor fi transformate în spectacole-lectură textele finaliste ale celei de-a VI-a ediții:

Desenează-mi un monstru deDaria Ancuța (17 ani, Constanța)

Ceasul deVlad-Cristian Gherghel (15 ani, București)

Și afară era frumos dePatrick Josephs (17 ani, București)

Ordine și liniște la cină – Poză pentru vrăbiuțe deDiana Marghiolu (18 ani, Slatina, Jud. Olt)

Vita Vitae deAntonio-Daniel Petrică (15 ani, Giurgiu)

Duminică, 18 decembrie, începând cu ora 12.00, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR, vor fi transformate în spectacole-lectură textele finaliste ale celei de-a VII-a ediții:

Un fluture răstoarnă o piesă de domino.exe deDaria Ancuța (18 ani, Constanța)

Eu vs. Mine de Mihaela-Rebeca Ion (18 ani, Buftea, Jud. Ilfov)

Tot ce se unește se destramă de Carla Oncescu (17 ani, București)

Ceaiul seriozității și beția de ironie deGabriela Voinea (17 ani, București)

Zeii deDavid Simula (17 ani, Constanța)

Escape Room deEva Viviana Zaharia (16 ani, Călărași)

Precizăm că vârsta menționată în paranteze este cea la care fiecare dintre finaliști a participat la concurs.

Spectacolele-lectură sunt realizate de tineri regizori și actori, studenți ai Universtității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, un partener deja consacrat al Teatrul EXCELSIOR pentru fiecare ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA.

Alături de Juriul format din părinți de adolescenți care au citit și au desemnat cele mai bune zece piese din concurs, va exista, în premieră, Votul publicului. Astfel, la finalul spectacolelor-lectură, spectatorii vor putea să își aleagă piesa favorită, iar feedback-ul lor „la cald” va fi luat în considerare pentru desemnarea piesei câștigătoare care, la fel ca la edițiile precedente, va fi pusă în scenă și va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunile următoare.

Mai multe detalii și noutăţi despre spectacolele și programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe website-ul http://www.teatrul-excelsior.ro.