CUM SĂ TE IMBRACI PENTRU UN INTERVIU: UN GHID PENTRU BĂRBAȚI DE LA TRENDHIM.RO

Tocmai ce ai aflat că ai un interviu, dar acum – ce să porți? Indiferent de locul de muncă, ghidul nostru complet te ajută să ai un aspect îngrijit și potrivit.

Ai scris un CV care poate fi descris doar ca epic. Strângerea de mână de încheiere a avut cantitatea potrivită de putere și tandrețe care face ca destinatarii să fie impresionați de prezența ta masculină. Iar referințele tale sunt pline cu laude despre profesionalismul, caracterul și etica ta în muncă.

Toată această pregătire este gata, dar acum trebuie să te îmbraci cu ceva. Un interviu înseamnă literalmente că vei fi judecat. Nu există niciun alt moment în viață în care ești pus față în față cu trecutul, prezentul și viitorul tău.

Am creat un ghid cuprinzător care te va ajuta să planifici aspectul tău pentru interviu cu o precizie asemănătoare unui ninja și să readucem Zen-ul atât de necesar în pregătirea efectivă a interviului. Știi … ne referim la întrebări și celelalte lucruri legate de job.

SĂ ÎNCEPEM CU ÎNCEPUTUL…

Află ce poartă viitorii tăi colegi. Consultă site-ul companiei, contul LinkedIn sau conturile de social media și vezi cum arată angajații.

Poți să faci o plimbare pe lângă viitorul tău birou în jurul orei de prânz. Cum sunt îmbrăcați bărbații? Sunt la costum sau smart casual? Adoptă acel stil și îmbunătățește-l. Scopul este de a îl face pe intervievatorul tău să te vadă ca pe cineva care lucrează deja acolo. Modul în care îți vin hainele este la fel de important ca și abilitățile tale profesionale.

Știm că fiecare loc de muncă este diferit și unic – la fel ca și munca în sine. Modul în care te îmbraci pentru un start-up este complet diferit de ținuta pentru unmediu corporate.

Ia sfaturile și ideile noastre despre cum să te îmbraci pentru un interviu și adaptează-le pentru personalitatea ta. Este întotdeauna mai bine să te îmbraci puțin mai elegant decât să apari în pantaloni scurți și sandale.

IDEI PENTRU UN INTERVIU ÎNTR-UN MEDIU CORPORATE SAU BUSINESS

 • Costum gri-închis uni sau bleumarin – 2 nasturi, cu un ac de rever
 • Cămașă elegantă cu manșete, albă sau albastră (culoare asortată cu costumul) – poți opta și pentru dungile subtile
 • Curea din piele care se potrivește cu încălțămintea
 • Cravată
 • Șosete închise la culoare
 • Pantofi clasici din piele care se potrivesc cu cureaua – Oxford sau alt model clasic

IDEI PENTRU UN INERVIU ÎNTR-UN MEDIU SMART CASUAL (BUSINESS CASUAL)

 • Sacou gri sau maro
 • Cămașă albă cu manșete
 • Blugi din denim închis la culoare sau pantaloni chinos kaki – care ți se potrivesc bine și cu aspect croit (nu baggy)
 • Pantofi din piele ușor eleganți – Oxford
 • Opțiune: Pulover maro, negru sau bleumarin cu o cămașă elegantă – păstrează textura puloverului simplă și curată (fără pulovere urâte de Crăciun, te rog)

CRAVATA

Interviul nu este momentul potrivit pentru a purta cea mai nebunească combinație de culori la care poți să te gândești. Va fi destul timp pentru a face o declarație de stil după ce vei fi angajat.

Fii prudent și alege o cravată mai tradițională care se potrivește ținutei tale. Poți merge cu un model cu picățele, dungi sau paisley, în culori conservatoare.

Dacă vrei să fii puțin mai formal poți adăuga un ac de cravată (care se potrivește cuc easul tău). Va menține cravata în poziție corectă și va servi drept punct de exclamare pentru ținuta ta acre spune „angajează-mă!”.

Nu ești sigur ce nod de cravată să alegi? Nu poți da greș cu nodul Half Windsor.

Și ce faci cu cravata nebunească pe care ai primit-o de la mătușa ta? Păstrează-o pentru petrecerea de Crăciun.

Ar trebui să porți un papion la interviul de angajare? Deoarece chiar și cel mai simplu și subtil papion va face o declarație, păstrează-l pe al tău până la semnarea contractului. Ultimul lucru pe care îl dorești este ca CV-ul și calificările profesionale să fie umbrite de un papion de mătase.

CEASUL

Ce tip de ceas ar trebui să porți la un interviu de angajare? This may seem like a silly question. Who cares what watch you wear as long as you’re qualified for the job, right? Wrong.

Un interviu este unul dintre acele momente ale vieții în care detaliile contează. Fiecare linie din CV-ul tău a fost examinată și acum stai în fața persoanei care a efectuat controlul. Fiecare detaliu despre persoana ta ajută la construirea unei imagini de amsamblu – imaginea „se va încadra aici”.

Dacă vii la interviu într-un costum, alege un ceas care să se potrivească. Mergi cu ceva simplu, elegant și cu gust. Nu poți greși cu ceva clasic.

Dacă ești îmbrăcat într-o ținută business casual și îți plac mult ceasurile sport, alege-l pe cel mai bun din colecția ta. Având grijă ca toate elementele ținutei tale să fie puse la punct – chiar și cele mai mici – arată atenție la detalii. Și ce director de resurse umane nu caută acel angajat atent la detalii?!

Un alt aspect legat de atenția la detalii este să te asiguri că accesoriile metalice se asortează. Culoarea ceasului tău ar trebui să se asorteze cu celelalte accesorii metalice. Dacă porți un ceas cu brățară din piele, ai grijă să se potrivească cu culoarea curelei.

GEANTA

Să vii cu mâinile goale (sau mai rău, doar cu telefonul) la un interviu este o problemă gravă. De asemenea, dacă ai pe umăr geanta de sală nu vei face o impresie prea bună.

Deși nu trebuie să îți iei biroul de acasă cu tine, este întotdeauna o idee bună să ai un mic caiet și un stilou. Chiar dacă nu scrieți nici un singur rând pe parcursul întregului interviu, având aceste lucruri pe masă în fața ta, spune viitorului tău șef că ești atent, gata de acțiune și pregătit.

Va trebui să arăți un portofoliu? Ia cu tine laptopul. Asigură-te că ai pregătit fișiere cu exemple ale muncii tale pe desktop. Nu ești la o cafenea … nu cere wifi. Și te aștepta ca intervievatorul să aștepte cu răbdare în timp ce cauți fișierele prin laptop. Fii pregătit.

Care este cea mai potrivită geantă pentru un interviu? Pentru cele mai multe situații este bine să lași acsă, gențile duffel voluminoase și să optezi pentru o geantă messenger sau satchel. alege un model cu linii simple și detalii clasice.

Alte modele pentru care poți opta includ gențile tote, gențile pentru laptop sau gențile folio.

CUREAUA

Cureaua ar trebui să se potrivească întotdeauna cu pantofii, iar pantofii trebuie să se potrivească cu ținuta. Aceasta înseamnă că singura opțiune este o curea din piele de calitate.

Alege una cu o cataramă simplă – într-un metal mat care se potrivește cu partea metalică a ceasului tău.

MICILE DETALII

Suntem în mod evident fani ai accesoriilor. Toate aceste mici elemente te ajută să îți spui povestea și să o faci unică. Un interviu, însă, nu este momentul să încerci lucruri prea extreme.

Este important să acorzi atenție butonilor, acului de cravată, batistei de buzunar și acului de rever. Aceste accesorii pot adăuga personalitate unui costum banal, dar pot de asemenea să dea o impresie greșită.

Amintește-ți că vrei să arătați elegant și profesionist. Dacă te îmbraci și ai impresia că ești gata de mers în club … ai mers prea departe. Nu lăsa ținuta să distragă atenția de la calificările tale.

Poți purta brățări la un interviu? Cel mai bine este să alegi varianta precaută și să lași brățările acasă.

CEL MAI IMPOORTANT ACCESORIU – CHIPUL TĂU

Poți îmbunătăți abilitățile legate de muncă și poți acumula experiență într-o varietate de discipline pentru a-ți completa CV-ul … dar ai o singură față. Chipul tău va fi privit îndelung la interviu și sperăm că te va ajuta să obții acel post. Asigură-te că arată cât se poate de bine.

Dacă încă nu folosești ceva pentru hidratare, începe acum! Stai departe de pielea uscată și cu cojițe și vei arăta grozav.

Ai grijă ca barba ta să fie bine tunsă și ai grijă de ea folosind ulei de barbă. Dacă optezi pentru un aspect proaspăt ras, acordă-ți timp pentru bărbierit fără să fii nevoit să te grăbești și să apari la interviu cu bucăți de hârtie igienică lipite pe gât.

Acordă o atenție sporită părului. Alege un aspect îngrijit. Dacă ești totuși programat pentru o tunsoare, tunde-te cu 2 zile înainte de interviu.