Coafuri în stil urban pentru femei practice

Viața în oraș impune o abordare specifică atât a stilului vestimentar, cât și a modului în care îți aranjezi părul, iar cuvântul de ordine pentru femei practice este versatilitatea. Această caracteristică te ajută să câștigi timp, să te simți confortabil și să găsești mereu o modalitate adecvată pentru a-ți aranja părul. Există soluții care să pună în evidență adevăratul potențial al podoabei tale capilare, iar pentru asta ai nevoie de puțină imaginație, instrumente și produse potrivite. 

Stil și îngrijire

Indiferent de stilul pe care-l preferi, frumusețea părului depinde de modul în care este îngrijit. Un păr frumos înseamnă nu doar utilizarea produselor cosmetice potrivite (șampoane, balsamuri, măști de păr), ci mai ales alegerea instrumentelor utile pentru coafarea lui, iar acestea sunt în egală măsură necesare atât pentru părul scurt, cât și pentru cel mediu sau lung. 

Lista acestor instrumente pentru aranjare și coafare este adaptată lungimii și tipului tău de păr, dar în mod ideal cuprinde: pieptene cu dinți rari, o perie rotundă, uscător cu duză și placa de par, aceasta fiind și cel mai mare aliat. Utilă, practică și foarte simplu de utilizat, adaptabilă oricărui stil, placa poate rezolva rapid orice fel de probleme legate de coafarea părului, de la îndreptat, la crearea de bucle lejere sau onduleuri. 

Coada de cal perfectă

Comodă, practică, rapid de realizat, elegantă și potrivită pentru stilul urban, fie că este unul office, casual sau sport, coada de cal este mereu o soluție bună, mai ales dacă este prefect realizată și rămâne stabilă pe parcursul zilei. 

Pentru un rezultat impecabil, tapează părul din creștet, stând cu capul în jos. Formează coada de cal, stând în aceeași poziție. Lasă liberă o șuviță care pornește din față, din mijlocul capului, răsucește-o și apoi ruleaz-o în jurul cozii, pe care ai fixat-o bine, cu un elastic. Prinde capătul sub coadă cu două agrafe puse în cruce. Părul va fi mult mai ordonat dacă înainte îl vei îndrepta ușor cu placa pentru că va deveni și mai mătăsos și va străluci plăcut. 

Codițe împletite

O soluție ideală pentru părul lung și mediu o reprezintă codițele împletite. Acestea pot fi realizate în moduri foarte diferite, pot fi combinate și adaptate la diferite ținute. O variantă elegantă o reprezintă împletiturile duble olandeze, cu împletitură largă. La fel de simplu sunt de realizat și codițele asimetrice sau cele împletite pe jumătate, care scot în evidență chipul, eliberând și domolind părul cu mult volum, sau cele de tip coroniță, care-ți vor oferi un aer romantic. 

Codițele împletite în față sunt potrivite pentru școală, muncă, viața de zi cu zi, plimbări și călătorii. Însă, la fel de bine acest mod de aranjare este potrivit și pentru evenimentele speciale. 

Părul rebel

Nu doar părul lung are zile în care se răzvrătește și nu poate fi sub nicio formă domolit. Și cel scurt are zile proaste. Chiar mai mult decât atât, tocmai pentru că este scurt poate să fie infinit mai capricios. Pentru această situație, soluția de avarie o reprezintă spuma de păr. Cu capul în jos, înfoaie bine părul cu pieptănul, apoi de la rădăcină spre vârfuri aplică spumă. Folosește uscătorul de păr pentru a stabiliza spuma. 

O altă soluție salvatoare pentru părul scurt care nu stă în niciun fel este să-i potolești rebeliunea cu placa pentru păr, apoi să-l prinzi școlărește cu agrafe. Alege modele diferite și fixează-l cu 3-4 cleme, fie tot într-o parte, fie pe ambele părți. Este genul de coafură urbană potrivită atât pentru ținute sobre, cât și pentru cele lejere. 

Cocul, mereu o soluție

Nu este nevoie să ai neapărat părul lung pentru a face un coc. Îl poți construi și atunci când părul este mai scurt, aducându-l tot spre spate, prins bine cu clame. Formează un coc mai consistent dacă ai părul lung, tapând părul mai mult sau mai puțin, în funcție de ceea ce vrei să obții la final. Contează mult poziția. Pentru părul mai lung, urcă-l spre creștet, în timp ce pentru părul scurt, lasă cocul mai spre ceafă. Un efect foarte bun vei putea realiza dacă vei ridica tot părul, lăsând gâtul gol la spate. 

Dincolo de toate acestea, și soluțiile tale, cele pe care le-ai experimentat de multe ori și care te fac să te simți confortabil, sunt la fel de bune și potrivite pentru un stil urban și o femeie practică. Singurul sfat care mai trebuie adăugat este să nu cazi în capcana unei singure coafuri, pentru că, indiferent dacă ai părul lung sau scurt, există multe modalități de a-i da o formă nouă care să te pună în valoare

Sursa foto: Shutterstock.com