Ce echipament să alegi pentru ora ta de sport

Cele mai multe job-uri din ziua de azi presupun ore în șir state la birou sau deplasări cu mașina. Sedentarismul reprezintă una dintre cel mai des întâlnite cauze ale apariției diferitelor probleme de sănătate. Chiar dacă după o zi extenuantă la serviciu îți propui să faci o plimbare de jumătate de oră să te relaxezi, acest lucru nu va fi de ajuns să te poți bucura cu adevărat de efectele benefice ale mișcării. Mulți preferă un jogging în aer curat dimineața sau seara pentru a rămâne în formă, însă într-un oraș aglomerat îți va fi dificil să te delectezi cu un astfel de hobby. Aerul poluat de traficul intens este un alt motiv pentru care este de preferat să alegi o sală de antrenament sau să-ți cumperi aparate si accesorii de fitness pe care să le folosești în propria locuință. Iată câteva dintre cele mai cunoscute produse de fitness pe care le poți procura sau utiliza la sală pentru a fi cât mai bine antrenat:

Banca de antrenament

O bancă de antrenament multifuncțională este un element extrem de necesar atunci când vrei să te antrenezi pentru forță. Potrivită și pentru începători, banca de antrenament este un echipament cu multiple utilizări, perfectă pentru toate categoriile de sportivi. Este folosită pentru efectuarea exercițiilor cu greutăți, pentru dezvoltarea mușchilor pieptului, spatelui sau brațelor sau pe post de stepper pentru antrenarea picioarelor. Ar fi indicat să cauți o bancă cu spătar reglabil pentru a o putea poziționa pe plan orizontal sau înclinat. Când urmărești online sau în magazine cu specific sportiv o bancă de antrenament, vei găsi o gamă variată din care poți alege, însă este recomandat să te orientezi către una bine construită și ușor de reglat. Într-o sală de fitness, banca de exerciții este un element nelipsit.

Un set de gantere și o halteră

Un set de gantere reprezintă o necesitate pentru toate categoriile de sportivi. Setul ar trebui să varieze de la ușor la greu pentru a se potrivi tuturor tipurilor de antrenament. Ganterele vin într-o varietate de dimensiuni, forme și materiale în ziua de azi. Dacă achiziționezi un set cu un suport, vei economisi spațiu și vei putea să alegi gantera dorită mult mai simplu în timpul antrenamentului. Haltera este folosită pentru antrenamentele de forță și poate fi încărcată cu discuri de diferite greutăți. Pentru utilizarea ei în scopuri cât mai variate, poți cumpăra un suport de susținere, astfel încât să fie mai ușor întrebuințată pentru genuflexiuni sau exercițiile de împins pentru brațe.

O bandă de alergare și o bicicletă eliptică

Dacă dorești să pierzi în greutate, banda de alergare sau bicicleta eliptică sunt cel mai des recomandate aparate de fitness. O bandă de alergare ideală are înclinații, viteze diferite și oferă monitorizarea ritmului cardiac. Elipticele sunt de preferat pentru antrenamentele „low impact”, întrucât reduc apariția disconfortului cauzat de problemele articulare. Atât banda de alergare, cât și bicicleta eliptică sunt excelente pentru cardio fitness care este recunoscut pentru beneficiile asupra sistemului cardiovascular.

Pentru a alege cel mai bun echipament destinat începătorilor, profesioniștilor sau vârstnicilor, ar trebui să te interesezi mai întâi care este scopul pentru care acesta a fost creat. Dacă dorești să pierzi în greutate sau să obții un aspect fizic plăcut, ar trebui să apelezi la aparatele cardio sau la orele de aerobic. O persoană în vârstă ar putea urmări să facă exerciții care o vor ajuta să-și păstreze masa musculară tonifiată pentru cât mai mult timp și o inimă sănătoasă. În acest caz, îți vei îndrepta atenția, de preferat, către accesorii concepute special pentru antrenamentele de forță. Un aspect important la care trebuie să te gândești, atunci când faci oricare dintre aceste alegeri, este protejarea articulațiilor. În magazinele specializate, există numeroase produse pe care le poți folosi pentru a preveni accidentarea. Sănătatea va rămâne, însă, cel mai important motiv pentru care ar trebui să alegi o formă de activitate fizică.

Sursa foto: Shutterstock