Cum să te simți bine online. Serviciile de top: Tidal, Twitter, Omegle

Platformele online ne oferă o mulțime de oportunități de a ne distra pe cinste. Poți viziona filmele și serialele tale preferate direct pe web, poți asculta muzică de orice gen, discuta cu prietenii sau chiar cunoaște oameni noi.  Poți de asemenea să ai propriul tău blog și să găsești persoane pe aceeași lungime de undă ca tine și să vă distrați împreună, ceea ce este super! 

Îți prezentăm mai jos câteva platforme online de-a dreptul interesante din trei categorii: platforme muzicale, de microblogging și video chat-uri anonime. Cu siguranță vei găsi ceva ce îți place!

Platforme muzicale

Pe lângă celebrul serviciu Spotify mai sunt și alte platforme unde poți să asculți muzica artiștilor preferați. Printre acestea se numără:

Tidal

Platformă muzicală cu o bibliotecă de peste 70 de milioane de cântece. La fel ca multe alte servicii asemănătoare, Tidal oferă selecții personalizate în funcție de preferințele tale. Are însă și câteva caracteristici unice, cum ar fi:

  • playlist-uri create de echipa Tidal
  • difuzări video și live-uri direct pe platformă
  • mod de ascultare de muzică offline

Tidal funcționează pe smartphone, tabletă, computere, boxe smart și multe alte dispozitive!

Apple Music

Una dintre cele mai bune platforme muzicale pentru fanii Apple. Apple Music are peste 75 de milioane de melodii ce pot fi ascultate prin tehnologia de sunet Dolby Atmos chiar și offline.

Alte opțiuni interesante:

  • versurile direct în aplicație
  • integrare cu asistență vocală prin Siri
  • vizionare videoclipuri muzicale
  • conectare prin AirPlay și Apple TV

Pentru cei care folosesc sistemul Windows, Apple Music este disponibil prin iTunes dar experiența nu e chiar cea mai bună. Dispozitivele Android dispun de aplicația de Apple Music. 

Amazon Music Unlimited

Precum Tidal, Amazon Music Unlimited are în jur de 70 de milioane de cântece disponibile. Una dintre principalele caracteristici ale serviciului este varietatea de planuri tarifare pentru diferite categorii de ascultători, în funcție de cerințele fiecăruia: Amazon Music Unlimited, Amazon Music HD, Amazon Music Prime.

Avantajele platformei:

  • serviciu nou care se dezvoltă rapid
  • multe prețuri diferite
  • secțiune pentru a cumpăra muzică

Amazon Music Unlimited s-a impus ca lider în serviciile muzicale și mulți experți cred că ar putea deveni cea de-a doua platformă principală după Spotify.

Printre alte servicii asemănătoare mai sunt și Qobuz, YouTube Music, Deezer, SoundCloud și Jamendo Music. De reținut însă că nu funcționează în toate țările.

Platforme de microblogging

Microblogging-ul a devenit un adevărat atu pentru utilizatorii de internet. A trecut vremea în care blogurile uriașe și postările impresionante pe rețelele sociale puteau capta un public larg. Utilizatorii moderni de internet își prețuiesc timpul și de aceea își exprimă gândurile și sentimentele cât mai scurt și succint posibil. Și în același mod absorb informațiile — din mers. Microblogging-ul a devenit o sursă importantă de astfel de informații pentru persoanele moderne.

Twitter

Acesta este de fapt progenitorul conceptului de microblogging. Inițial puteai folosi doar 140 de caractere. Abia în 2017 restricția a fost dublată la 280 de caractere. Twitter are peste 1,3 miliarde de utilizatori înregistrați și aproximativ 340 de milioane de utilizatori activi.

Pe Twitter, poți posta text și conținut vizual, poți utiliza hashtag-uri, da retweet (redistribuire) sau comenta tweet-urile altor persoane. Este o sursă excelentă de știri din întreaga lume pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă.

Tumblr

Microblogging ce se axează pe conținutul vizual și cu o audiență de aproximativ 400 de milioane de utilizatori. Toate postările sunt împărțite în mai multe categorii: text, poze, citate, link-uri, chat, audio și video. Poți să cauți printre categoriile care te interesează, poți să te abonezi la autorii preferați, poți aprecia postările altora sau chiar redistribui. În general, Tumblr poate fi numit versiunea extinsă a lui Twitter.

Pinterest

Pinterest nu este chiar o platformă clasică de microblogging, ci mai degrabă una de găzduire de fotografii ce îți permite să încarci imagini, să creezi colecții pe anumite teme și să le partajezi cu alți utilizatori și multe altele. Pinterest este o sursă nelimitată de inspirație pentru tot felul de creativitate: poze, pictură, artizanat, etc. Din acest motiv, Pinterest este o platformă uriașă pentru auto-exprimare și împărtășire de potențial creativ.

Printre alte platforme de microblogging populare (și nu atât de populare) se regăsesc și Diaspora, Minds, Mastodon, Gab și altele. Fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje dar audiența lor este semnificativ mai mică decât cea a liderilor de piață.

Video chat-uri

Pentru cei care doresc să cunoască persoane noi cu ușurință, videochat-ul anonim este un modul ideal de a face asta. Primul dintre acestea a fost Omegle în anul 2009. Aici te conectezi în mod aleatoriu cu alți utilizatori, și puteți conversa pe orice subiect.

Omegle este o platformă populară și, în general acceptabilă. Are totuși multe dezavantaje și de aceea nu trebuie să te limitezi la acest serviciu de chat roulette. Îți prezentăm mai jos niște alternative mai moderne.

Emeraldchat

Un video chat anonim destul de nou, a cărui caracteristică principală este ratingul karma. Acesta este unul dintre cei mai importanți factori care decide cât de repede și cu ce utilizatori te conectează. Cu cât este mai bună karma, cu atât este mai mare prioritatea ta. Și invers. Printre altele, pe Emeraldchat poți căuta interlocutori după hobby-uri și interese, poți comunica într-un chat de grup, poți trimite și primi poze și conținut media.

OmegleTV

De departe cel mai bun video chat anonim pentru bărbați. Videochat Omegle TV online conectează bărbații numai cu femei datorită unui filtru de sex unic. La înregistrarea pe OmegleTV.chat, fiecare femeie trebuie să-și confirme detaliile pentru verificarea profilului iar în acest fel nu există profiluri false sau publicitare pe site-ul.

Ome TV

Un videochat anonim minimalist, dar extrem de funcțional. Aici poți specifica sexul și țara, iar sistemul îți selectează cei mai potriviți interlocutori iar dacă vrei să conversezi cu persoane străine, Ome tv are o funcție de traducere automată a mesajelor scrise. Este foarte convenabil, iar traducerea funcționează destul de bine.

Shagle

Un serviciu alternativ la Omegle cu filtre de căutare după sex care funcționează în peste 70 de țări din întreaga lume. Shagle este un chat anonim și sigur, ce se axează pe confidențialitatea utilizatorilor săi. Are și un serviciu de moderare destul de bun iar cadourile virtuale ce pot fi oferite între utilizatori sunt un bonus frumos.

Chathub

Video chat anonim gratuit, minimalist și ușor de utilizat, cu filtre de căutare după sex și limbă. Nu vei găsi însă alte setări aici și nici aplicații mobile. Cu toate acestea, Chathub este o platformă convenabilă și populară.

Pe scurt

E clar că persoanele moderne au multe oportunități de a-și petrece timpul liber pe internet. Tot ce e de făcut este să alegem exact ceea ce ne interesează și ce ne place mai mult. 

Ascultă-ți artiștii preferați, încearcă microblogging și întâlnește persoane interesante din întreaga lume. Acum este mai ușor ca niciodată!

Sperăm că selecția noastră te-a ajutat să găsești ceva ce-ți place. Această listă este doar o mică parte din serviciile excelente ce merită atenția ta.