Brașovul sau orașul care te îndeamnă să trăiești prezentul prin trecut

Multe orașe din România sunt o poveste în sine, prin prisma amplasării geografice, peisajelor și obiectivelor turistice. Unul dintre ele este Brașovul, oraș care adăpostește locuri fascinante, potrivite pentru a le explora în orice anotimp și de care, ori de câte ori le-ai vizita, nu te plictisești.

Brașovul are nenumărate locuri care atrag mulți turiști anual, toate având o istorie impresionantă în spate. Ce îl face cu adevărat un loc desprins din cărți este îmbinarea trecutului și prezentului, atât în clădirile nou construite, cât și în cele vechi.

Te-ai gândit vreodată că locurile cunoscute de fiecare persoană care ajunge în Brașov ascund legende încă din timpuri îndelungate?

Strada Sforii

A fost declarată cea mai îngustă stradă din Europa de Est, încă din secolul al XVII-lea. Are o lățime de doar 1,35 m și scopul ei a fost să ușureze accesul pompierilor în zona respectivă. Între timp, strada a devenit un punct de reper pentru toți cei care aleg să viziteze Brașovul. 

Legenda spune că în acest loc se ascundeau cuplurile care își doreau intimitate sau tinerii care nu voiau să fie văzuți de către părinți. Astfel, strada este aducătoare de noroc, pentru că tinerii care și-au jurat iubire în acest loc vor rămâne veșnic împreună. 

Piața Sfatului

Pe timpuri, Piața Sfatului nu a fost un loc atât de plăcut cum este în prezent. Conducătorii sași își dădeau întâlnire pentru a alege cele mai bune moduri de a guverna orașul. Tot aici, în Evul Mediu, se întâlneau și vrăjitoarele care aveau diferite ritualuri asupra oamenilor bântuiți sau pedepselor cu moartea.

În prezent, locul este ferit de orice mister care ar putea deranja turiștii sau chiar pe cei care visează să locuiască în Brașov. În ultima vreme, orașul a fost populat de oamenii care își doreau un loc mai puțin poluat sau intens circulat. Nu e de mirare, așadar, că și anunțurile cu imobiliare brasov au fost la mare căutare. 

Muntele Tâmpa

Vizita în Brașov nu ar putea fi completă dacă nu vizitezi și muntele Tâmpa. Frumusețea locului ascunde, însă, o poveste pe care puțini o știu. 

Se spune că muntele ar fi adăpostit un balaur înaripat. Atunci când i se făcea foame, acesta zbura deasupra orașului pentru a vâna oameni și animale. Însă, la acea vreme, pentru a scăpa de frica balaurului, un tânăr l-a ademenit într-o blană de vițel cu var stins. După ce balaurul s-a stins, s-au înmulțit șopârlele, care și astăzi trăiesc într-un număr destul de mare la poalele muntelui.

Biserica Neagră

Construită în stil gotic, Biserica Neagră are o istorie de aproape opt secole. Se spune că în interiorul bisericii se află comoara regelui Solomon. Mai mult, în exterior, se pot observa crestături făcute într-un gest ritualic, după ce luptătorii își frecau arma de biserică, înainte de a merge la luptă. 

Bastionul Țesătorilor

Bastionul se mândrește cu o arhitectură unică în sud-estul Europei. A fost construit în două etape, iar scopul a fost să reziste ca o fortificație independentă. A fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1522 și astăzi este parte din Muzeul Județean de Istorie din Brașov. Adăpostește o expoziție care cuprinde materiale documentare, dar și obiecte antice. Este un loc încărcat cu o valoare istorică impresionantă, pe care merită să îl vezi măcar o dată într-o excursie în Brașov. 

S-ar putea scrie povești fără sfârșit despre orașul Brașov și mereu ai avea ceva nou de descoperit. Un oraș care uimește prin arhitectură, locuri încărcate de legende și peisaje unice în fiecare anotimp. Este atât o destinație de vacanță, cât și o posibilă viitoare reședință pentru oricine se gândește să fie înconjurat de nou și modern. 

Sursa foto: Shutterstock.com