Cum amenajezi o curte mică într-un stil creativ

Indiferent dacă locuiești la oraș sau la țară, dacă ai o curte, oricât ar fi de mică, poți face o mulțime de lucruri pe care traiul la bloc nu ți le pune la dispoziție. Nu ai nevoie de o suprafață mare pentru a-ți crea o zonă perfectă pentru odihnă sau pentru a lua masa cu prietenii. Chiar dacă nu ai un spațiu foarte mare la dispoziție, acesta poate fi amenajat exact așa cum îți dorești, fără bătăi de cap și cu toate lucrurile de care ai nevoie pentru relaxare.

Stilurile moderne de design ale curții sunt preferate de cei care doresc să amenajeze spațiul cât mai funcțional și atrăgător. Acest stil este ușor de integrat în orice curte, de orice dimensiune. În plus, un design în trend poate fi ușor personalizat și poți urma reguli flexibile de amenajare, care nu pun bariere creativității și imaginației.

Ce stil este potrivit pentru grădina ta

O curte înseamnă aer curat, pomi care să te protejeze de razele soarelui, flori care să-ți ofere o priveliște frumoasă și o oază de bine chiar la tine acasă. În primul rând, este important să te gândești la o soluție pentru a împrejmui curtea, iar panourile de gard metalice pot fi soluția ideală atât pentru siguranță, cât și pentru aspect.

Dimensiunea spațiului este esențială pentru a stabili de la început cât de mult te poți extinde și care sunt decorațiunile potrivite și tipul de mobilier, pentru a nu crea senzația unui spațiu prea aglomerat. Este recomandat să creezi câteva puncte centrale, în jurul cărora să adaugi celelalte elemente de amenajare.

Chiar dacă ai o curte mică, este important să acorzi suficient timp pentru a analiza cu atenție ce se potrivește în spațiul tău și cum poți integra cât mai eficient și natural toate elementele de decor și amenajare. Fie că alegi un stil minimalist, cu multă piatră și plante ornamentale aranjate în mod studiat, fie că preferi vegetația luxuriantă ori multe elemente de decor, este important să creezi un spațiu în care să te relaxezi și care să fie exact pe gustul tău.

Pentru curțile mici, o grădină japoneză poate fi exact ceea ce cauți, mai ales dacă preferi ordinea și spațiile cât mai aerisite. Dacă nu știi cum vrei să arate curtea, poți apela la ajutorul unui peisagist sau te poți inspira din sursele de specialitate.

Cum amenajezi o grădină de mici dimensiuni 

În cazul în care suprafața curții nu este foarte generoasă, îți poți crea propriul loc de relaxare. Este recomandat să utilizezi cât mai creativ spațiul disponibil. De exemplu, poți folosi jardiniere suspendate, ghivece de mici dimensiuni sau paliere speciale pentru plante.

Utilizează întreaga suprafață disponibilă, inclusiv gardul, pentru a pune ghivece cu flori. Poți alege plante cât mai variate ca soiuri și culori, care vor crea senzația de vegetație abundentă.

Dacă îți dorești să ai o curte amenajată cât mai creativ și cât mai verde întreaga vară, este recomandat să alegi flori și plante ce rezistă bine la temperaturi ridicate și care nu au nevoie de îngrijire specială.

Oricare ar fi stilul de amenajare ales, pentru o curte mică, este recomandat să te orientezi către obiecte de decor și mobilier de grădină care să nu ocupe foarte mult spațiu și pe care să le așezi strategic, pentru a crea senzația de spațiu aerisit. Alege mobilier de exterior din materiale cât mai naturale, de exemplu ratan, care se integrează perfect în orice stil de amenajare.

Amenajarea unei curți mici într-un stil cât mai creativ îți permite să personalizezi spațiul și să folosești mobilier, accesorii și elemente de decor ușor de integrat în orice design. Alege cu atenție stilul care te reprezintă și în care te poți relaxa și bucură-te de oaza ta de liniște și relaxare!

Sursa foto: Shutterstock