Cea mai mare dorință a Lucianei pentru ziua când va avea buletin

Vă salut pe toți cei care citiți acest mic articol! Mă numesc Țigănaș Luciana, sunt voluntar-povestaș în proiectul cultural și de literație c@rte în sate, proiect derulat de Asociația „Eu, tu și ei” Focșani, organizație care ajută copiii și tinerii din sate și orașe să se implice în comunitate și să devină persoane mai bune.

Scopul meu este să devin încet, încet un ’’Schimbă lume’’, așa cum sunt și cei de la c@rte în sate. Am pornit la drum de aproape doi ani cu această echipă de oameni dornici să ajute copiii și să lase amintiri frumoase în urma lor. Am participat în anii trecuți la Concursul de scriere creativă pentru copiii din sate și am fost declarată „Ambasador al lecturii în satul meu”, Năruja. Le-am vorbit colegilor despre proiectul c@rte în sate și de impactul pe care îl are cititul în viața copiilor.


Pentru că un #SchimbăLume are întotdeauna strategii și idei mărețe, anul acesta, când împlinesc 14 ani și o să am și eu buletin, am lansat o campanie de strângere de fonduri cu ocazia zilei mele de naștere, serbată pe 18 iunie 2022. Am decis să îmi dăruiesc ziua de naștere copiilor din sătucul Păvălari, de la poalele munților Vrancei, la care vom ajunge în această vară cu caravana noastră de lectură pentru copiii din sate. Vom organiza acolo o mini-tabără de lectură, cu cărți, povești, ciocolată, baloane colorate, muzică, dans și distracție la umbra prunilor din curtea școlii. Scopul nostru este să îi ajutăm pe acești mici prieteni să își facă noi prieteni, să își îmbunătățească abilitățile de citire și scriere, să citească mai bine cu voce tare și să știe să se prezinte, atât ei cât și satul în care trăiesc. Echipa c@rte în sate i-a mai vizitat de câteva ori și chiar i-a invitat într-o excursie de două zile organizată la Focșani, în iunie, anul trecut.

Inițial mi-am propus să strâng o mie de lei, dar mi-a fost teamă că oamenii nu vor să doneze pentru un copil de la țară, așa că am setat targetul la 500 de lei, sumă prea mică pentru a realiza ce ne-am propus la Păvălari. Asociația Eu, tu și ei mă va ajuta să acopăr diferența.
Vă invit cu drag să contribuiți cu o donație, oricat de mică, pentru realizarea acestui vis al meu, pentru acești copii care merită să petreacă zile de neuitat împreună cu voluntarii echipei c@rte în sate și cu cărțile pe care le vor primi.

Puteți dona pe platforma Galantom.ro, la acest link: Cel mai frumos cadou de ziua mea 

Puteți dona, de asemenea, în contul Asociației Eu, tu și ei RO47BACX0000001675389000, cu mențiunea pentru tabăra de lectură

Puteți dona prin PAyPal aici Pentru tabara de lectura

Banii colectați vor fi folosiți pentru a cumpăra cărți, baloane, ciocolată, sandvișuri și alte materiale necesare acestui proiect pentru copii. Desigur, puteți veni și voi cu noi la Păvălari. Dacă doriți participarea sau vreți să donați cărți pentru copii, vă rugăm să ne scrieti la adresa carteinsate@gmail.com.

Vă mulțumesc din inimă!

Luciana, povestașă la c@rte în sate